19:34
13.03.2021

У Львові судитимуть директора підприємства, який привласнив 2.4 млн гривень, призначених на будівництво казарм (ВІДЕО)

Санкції статей передбачають позбавлення волі терміном до 12 років

У Львові завершили досудове розслідування щодо директора та власника підприємства, яке будувало казарми для Міністерства оборони. Його підозрюють у відмиванні бюджетних коштів, призначених для будівництва. 

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, пишуть “Львівські новини”.

Директор та власник підприємства (генпідрядник) умисно підробив акти приймання виконаних будівельних робіт, в яких зазначив обсяги, види та вартість виконаних робіт, які фактично не були виконанні. Він підписав їх, завірив печаткою товариства та надав до Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління. 

На підставі вказаних актів Західним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням безпідставно оплачено 4 726 661 гривню. 

Надалі, вчинив відмивання коштів одержаних злочинним шляхом в сумі 2 401 690 гривень. 

Для цього він здійснив низку перерахунків вказаних грошей на інший розрахунковий рахунок підприємства, які були перераховані підприємством на видачу готівки з банкомата по картці та особисто отримані керівником підприємства. 

Внаслідок вказаних дій державі в особі Міністерства оборони України було завдано шкоду у сумі 4 726 661 гривню. 

Одночасно завершено розслідування кримінального провадження стосовно юридичної особи до якої можуть бути застосовані заходи кримінально-правового характеру, а також накладено арешт на майно. 

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років та з конфіскацією майна. 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону. 

Читачам також цікаво:

Коментарі