15:37
16.12.2022

У Львові відбудеться «Ярмарок Різдвяних Традицій»

Подія відбудеться 18 грудня з 12:00 по 17:00 біля Палацу мистецтв

Ярмарок в такому збірному форматі на Львівщині проведуть вперше. Це кооперація туристично привабливих крафтових виробників і культури. 

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, пишуть Львівські новини.

«Цього року, навіть в таких складних обставинах, ми повинні популяризувати наші культурні традиції як і серед жителів Львова, так і серед гостей міста. Усі присутні дізнаються більше про традицію святкування Різдва не лише на Галичині, але й на інших територіях України. З метою підтримки виробників ми ініціювали і проведення ярмарку, де можна буде оглянути різні твори народних майстрів, скуштувати та придбати крафтові продукти, а також провести час разом», – наголосила начальниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака.

Директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА Ірина Гаврилюк розповіла більше про мистецьку програму «Ярмарку Різдвяних Традицій».

«Діти та дорослі зможуть відвідати цікаві майстер-класи, зокрема виготовити різдвяний дідух, традиційні павуки, елементи, які цього року потрапили до переліку нематеріальної культурної спадщини України і стали нашою гордістю – це яворівська забавка і створення об’ємної безкаркасної різдвяної звізди. Такі майстер-класи проводитимуть впродовж усього заходу, окрім цього, на Ярмарку також буде виставка шопок з кількома унікальними експонатами. Один з яких – повністю дерев’яна шопка Перемишлянського району, яку виготовив незрячий майстер і якій вже понад 150 років. Ще одна шопка, наприклад, повністю виготовлена з кукурудзи, тому запрошуємо всіх прийти, поглянути та насолодитись”, – зауважила вона.

Ірина Гаврилюк додала, що частиною мистецької програми будуть різдвяні колядки, вертепи, розповіді про традиції святкування Різдва на Львівщині та Херсонщині.

Директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман розказала про те, яку продукцію від крафтових виробників відвідувачі зможуть купити на скуштувати на події.

«В листопаді ми провели перший тестовий ярмарок крафтової продукції, це дуже сподобалось жителям Льввіщини та самим виробникам. Тому ми вирішили підняти ярмарок на більш високий рівень, а також провести його в контексті різдвяних свят. У неділю там представлять продукцію від понад 35 крафтових виробників – це продукти від унікальних торгових марок, які львів’яни не знайдуть супермаркетах. Саме перед різдвяними святами з’явилась можливість закупитися цими цікавими смаколиками та скуштувати їх. На заході презентують найбільший асортимент – сири, мед, мясо, наливки тощо. Можемо пишатись тим, що це все виготовляють на Львівщині», – зауважила Тетяна Гетьман.

За її словами, такі події в області проводитимуть і надалі. Адже цей ярмарок – поєднання найкращих практик, а запит від крафтових виробників є постійно.

«Зараз є великий потенціал у розвитку внутрішнього туризму, тому ми вирішили поєднати цю галузь із галуззю аграрної промисловості. Більшість з виробників, які відвідають ярмарок, вже приймають туристів. Попри те, що всі зосереджені на війні, аграрний сектор – це про продовольчу безпеку, тому ми мусимо створювати умови, у яких виробники Львівщини могли б презентувати та продавати свій товар», – резюмувала Тетяна Гетьман.

Начальниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака підкреслила, що на «Ярмарку Різдвяних Традицій» можна буде придбати щось як для себе та своїх друзів чи рідних, так і для воїнів ЗСУ.

«Відвідувачі матимуть змогу купити подарунок до Дня Святого Миколая, для різдвяного столу, друзів. Свята цього року в нас будуть сумними, але попри все ми маємо цінувати і шанувати українські традиції, берегти нашу культуру, виборювати перемогу – кожен на своєму фронті. За бажанням кожен зможе придбати смаколик і для ЗСУ», – розповіла вона.

Подія відбудеться 18 грудня з 12:00 по 17:00 біля Палацу мистецтв. Вхід на захід вільний.

Читачам також цікаво:

Коментарі