16:44
17.05.2022

Перше інтерв’ю після повернення: Kalush Orchestra приїхали до Львова (ФОТО, ВІДЕО)

Український гурт Kalush Orchestra, який здобув перемогу на пісенному конкурсі “Євробачення-2022”, сьогодні, 17 травня, дав пресконференцію у Львові. На запитання відповідав фронтмен Олег Псюк, пишуть “Львівські новини”.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Олег Псюк відповів на запитання журналістів про заклик допомогти “Азовсталі”, можливу дискваліфікацію та плани на майбутнє.

Публікуємо основні тези з пресконференції:

Перемога на “Євробаченні”:

“До цієї перемоги ми йшли довго, недосипали. Ці емоції важко передати, коли оголосили, що ми перемогли. Наступного ранку, коли я проснувся, то перша думка була: “Ми виграли “Євробачення!” Така боротьба варта того”.

Заклик врятувати “Азовсталь”

“200 мільйонів людей дивилися фінал “Євробачення”. Я картав би себе (якщо б цього не зробив) більше, ніж як би я це зробив і нас дискваліфікували. Мені більш важлива доля українських людей, ніж статуетка чи перемога, хоча вона доволі значна”.

Скандал українського журі на “Євробаченні” стосовно оцінок Польщі:

“Насправді дуже дивна ситуація була, мені самому незручно  перед Польщею. Мені особисто дуже подобається їхня пісня, вона навіть в топ моїх п’ять. Маємо надію, що наші друзі-поляки не будуть тримати образи”.

Проведення “Євробачення-2023” в іншій країні:

“Багато країн висловили месендж про те, що вони можуть прийняти “Євробачення”, якщо раптом в нас не вийде. Я вважаю, що це – хороший жест, велика вам (ред. – країнам) подяка. Але ми маємо надію, що наступного року Україна прийме “Євробачення” в цілій, розбудованій та щасливій країні”.

Допомога ЗСУ

“Ми плануємо продати статуетку для того, щоб зібрати кошти для України. Багато є людей, які можуть дозволити собі пожертвувати велику суму на ЗСУ. І ось ця статуетка буде як додаткова мотивація, щоб пожертвувати кошти на благо країни та армії. Ми виставимо його на аукціон, стежти за інстаграм-сторінкою Kalush Orchestra, там буде вся інформація”.

Плани на майбутнє Kalush Orchestra

“Наша ціль, щоб українська музика була популярна не тільки в Україні, але й у цілому світі. “Євробачення” – це була хороша платформа для того, щоб заявити про нашу українську культуру. Надалі є цілі робити колаборації зі світовими зірками, українську мову та українські пісні виводити за кордони країни. Спільну пісню хотілось би записати з репером Eminem’ом. Маю надію, що прийде час і вийде спільна пісня”.

Після брифінгу учасники гурту розпочали акцію “Moms of Ukraine”. Гасло та мета заходу “Вислови любов до власної мами – напиши її ім’я як прояв поваги та подяки”.

Біля Медіацентру Україна розмістили стіну, на якій кожен охочий може написати ім’я свої матері.

На звершення Kalush Orchestra виконала свою переможну пісню “Стефанія”.

Читачам також цікаво:

 

 

 

 

Коментарі