09:16
23.11.2022

У Львові відбулася зустріч з представниками студентського самоврядування

У департаменті освіти Львівщини працюють над розробкою оновленої програми з української мови та літератури. До роботи над проєктом залучають освітян, вчених, молодь. Вчора, 22 листопада, у Львові відбулася зустріч з представниками студентського самоврядування. Молодь пропонувала власні ідеї, які допоможуть популяризувати українську мову як в середині країни, так і за її межами. 

Про це повідомив директор департаменту у Департамент освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска, пишуть Львівські новини.

“Ми готуємо програму розвитку української мови. Маємо амбітну мету, щоб вона була дуже цікавою і ефективною. Кожна експертна група на дошці вивішує ідеї до документа. Сьогодні прийшли студенти із різних вишів Львова! Які це цікаві люди! Які мудрі ідеї вони пропонували! Про це можна писати велику окрему статтю! Це молодь від Луганська до Львова і від Житомира до Одеси! А яка чудова у них вимова і мова!!!” – зазначив Паска.

На фото Олег Паска

Також відбулась зустріч з школярами, які перемагали в конкурсі винахідників кілька років поспіль. Вони розповідали і про комп’ютерні ігри, і про унікальні цукерки з овочів, і про вирощування мікрозелені, і про винайдення шкільної валюти, і про звичайне масло, але скибками.

Олег Паска додав, що за підсумками наради, за дорученням голови ЛОВА Максима Козицького, готують зміни до Програми розвитку освіти, щоб допомагати учням та студентам впроваджувати такі проєкти.

Фото: Департамент освіти і науки Львівської ОДА

Також відбулася  нарада Степана Куйбіди  з групою відомих учених Львівщини, які погодилися увійти до Експертної ради з питань науки. Обговорювали  зміни до програм інновацій та освіти.

“Серед усього говорили і про те, як допомогти виявляти мікротріщини у бетоні (важливо після бомбардувань московитів) для відновлення будівель, і про перевантаження енергоблоків електростанцій, і про стратегічні напрямки розвитку Львівщини.

Усі ці люди і події додають сил для праці. Тому ми сьогодні ще встигли:

  • поспілкуватися з французьким фондом щодо допомоги дітям українців, що прибули із зони бойових, технікою для навчання
  • завершити Програму розвитку освіти на наступний рік
  • провести нараду з школами, у яких до кінця цього року модернізуємо кабінети “Захист України”

Це був ще один день, який наближає нашу Перемогу!” – підсумував Олег Паска.

Читачам також цікаво:

Коментарі