19:46
23.02.2023

У Львові відбулось засідання стосовно пунктів пропуску через державний кордон (ФОТО)

Сьогодні, 23 лютого, Юрій Раделицький, голова постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій у Львівській обласній раді, взяв участь у розширеному засіданні постійної комісії з питань інженерного, житлового-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу ЛОР стосовно пунктів пропуску через державний кордон.

Про це Юрій Раделицький повідомив на своїй Facebook-сторінці, пишуть Львівські новини.

Збільшення і пришвидшення проходження вантажів через пункти пропуску – важливий фактор для розвитку бізнесу, сільського господарства який здійснює зовнішньоекономічну діяльність на Львівщині та в Україні загалом.

Раделицький зазначив, що черги із вантажних автомобілів, на жаль, будуть й надалі, оскільки блокування портів ворогом спричинило переміщення вантажопотоку на Західні кордони України, з якими не можуть справитись в Польщі.

Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» повністю планують відкрити у 1-му кварталі 2024 року (зараз пункт працює на в’їзд/виїзд порожніх фур). Де буде наступний п.п. залежить від польської сторони. На його потенційне відкриття  слід очікувати близько 5 років.

Також Раделицький додав, що є готові проєкти на  реконструкції пунктів пропуску Шегині, Рава-Руська, Краківець, однак поки війна, то наразі їх не робитимуть, оскільки це передбачає тимчасове закриття пункту.

До слова, організовують зони сервісного обслуговування перед пунктами пропуску, зокрема, у п.п Шегині планують завершити до літа 2023 року.

“Бізнесу далі треба допомагати ЗСУ, це найкращі інвестиції в економіку країни, від ЗСУ залежить робота портів та економіки в України в цілому”, – підсумував Раделицький.

Фото: Юрій Раделицький 

Читачам також цікаво:

Коментарі