17:01
14.10.2021

У Львові відбулися урочистості до Дня захисників та захисниць України (ФОТО)

На заходах були учасники та учасниці АТО/ООС, ветерани УПА, представники влади, іноземні гості та мешканці міста

Сьогодні, 14 жовтня, у Львові до Дня захисників та захисниць України відбулися урочисті заходи, на яких були присутні учасники та учасниці АТО/ООС, ветерани УПА, волонтери, депутати, чиновники, представники інших країн та мешканці міста, пишуть “Львівські новини”.

Урочистості почалися на Личаківському кладовищі, де вшанували загиблих захисників України.

Під час одного із заходів журналіст “Львівських новин” поспілкувався із учасниками бойових дій на Сході України.

Надія Дейниховська була волонтеркою з 2014 року, проте згодом стала повноцінним членом ЗСУ: “Я волонтерила, їздила до хлопців на передову, жила з ними під обстрілами і затягнуло, як кажуть. Підписала контракт у 2018 році, до цього нормально всі поставилися, без жодних упереджень”.

Віктор Царьов був у військових структурах ще до початку війни на Сході, куди відправився із анексованого Криму: ” Я 15 років проходив службу в Криму, тому після анексії в мене були суттєві причини піти на фронт на Донбасі. Я професійний військовий, тому проблем з адаптацією не було. В зоні АТО я був неоднократно, тому, якщо виникне потреба туди повернутися, я буду одним із перших”.

Для молодих патріотів України — курсантів Львівського державного ліцею імені Героїв Крут — відбулася урочиста посвята, на якій вони дали клятву.

Також у Львові відбувся Марш захисників. Колона проходила від пам’ятника Тарасові Шевченку до Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні, де й відбулися чергові урочистості.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі