17:25
28.10.2022

У Львові відбувся молодіжний «Табір підприємництва» (ФОТО)

Більш як 300 учнів області протягом року створюватимуть власні міні-компанії

У готелі Таурус 105 дітей та 20 вчителів із двадцяти закладів професійно-технічної освіти Львівщини представили свої ідеї та дізнались про основи ведення бізнесу від успішних підприємців.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Львівської ОДА, пишуть Львівські новини.

«Такі заходи є дуже важливими для сучасної молоді. Вони дають змогу здобути актуальні підприємницькі навички, навчитися презентувати себе та свої ідеї, працювати в команді, повірити у власні сили.

Особливо актуальним це є для закладів профтехосвіти, де учні здобувають виробничі спеціальності, а завдяки навчальним програмам від Junior Achievement Ukraine вони отримують змогу розвинути в собі підприємницький талант і в майбутньому організувати власний бізнес, що може бути пов’язаним із здобутою професією», – наголошує менеджерка програм ГО «Junior Achievement Ukraine» Віра Друхова.

Junior Achievement допомагає українській молоді підготуватись до виходу на ринок праці.

У 2022-2023 навчальному році 23 професійно-технічні заклади та фахові коледжі Львівської області долучилися до впровадження освітньої програми з підприємництва «Компанія» від Junior Achievement. У межах курсу більш як 300 учнів області протягом року створюватимуть власні міні-компанії, залучатимуть стартовий капітал, запускатимуть процес виробництва та продажу продукції, розроблятимуть маркетингову політику, вестимуть фінансовий облік та розрахунки.

Учасники табору отримали можливість поспілкуватись із підприємцями, які досягли успіху у своїй галузі. Мотивуючі зустрічі провели Ростислав Вовк, СЕО та співвласник компанії «Кормотех»,  Артем Яценко, співзасновник проектів Marevo, Late Breakfast Wine&Pizza Club, Enko Winery.

На заняттях учасники генерували бізнес-ідеї та аналізували їх, вчились тонкощам самопрезентації. Команди представили свої проєкти перед журі, які визначали переможців за такими критеріями:

  • зміст бізнес-ідеї
  • якість презентації
  • командна робота
  • креативність та оригінальність

Перше місце здобули студенти Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу із бізнес-проєктом «Левчики». Команда переможців пропонує звичні речі, які можуть зробити цікавими та новаторськими, завдяки їхній ідеї виготовляти еко-блокноти із переробленого паперу, прикрашати їх сушеними овочами і фруктами та ароматизувати сторінки.

Друге місце отримали студенти Львівського вищого професійного політехнічного училище зі своїм проєктом «HelpEasy.ua». Його ідея полягає у створенні мобільного додатку для виклику екстренних служб у надзвичайних ситуаціях. В умовах, коли людині загрожує небезпека, не всі можуть швидко і правильно вказати необхідні дані, а за допомогою «HelpEasy.ua» лише за один клік екстренні служби отримають інформацію про місце перебування, групу крові, алергічні реакції.

Третє місце посіли студенти ДНЗ “Новояворівського вищого професійного училища” з проєктом Shoppers. З джинсів, які вже зносились, пропонують створювати шопери з індивідуальними дизайнами.

⠀«Дуже важливо впроваджувати розуміння змісту підприємництва серед студентів. Наші здобувачі профтехів надзвичайно талановиті та креативні діти, але не завжди після завершення навчання вони готові ризикувати і розпочинати власну справу. Саме такі заходи, як «Табір підприємництва», «StartUP Батяри» розкривають в дітях потенціал підприємця. Ми вже другий рік поспіль впроваджуємо цей курс. Дуже тішить, що нас підтримали партнери з Junior Achievement Ukraine. Окреме спасибі за покращення матеріально-технічної бази наших закладів», – прокоментував Іван Пикус, начальник відділу профтехосвіти, інновацій та дистанційного навчання департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації.

Фото: Департамент освіти і науки Львівської ОДА

Читачам також цікаво:

Коментарі