18:22
06.09.2021

У Львові відкрили сучасний спортивний комплекс «Боско-Арена»

Вмістимість – близько 600 глядачів, в майбутньому зал хочуть розширити до 1 тисячі

Його збудували за кошти благодійних фондів Європи та міжнародних грантів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, пишуть “Львівські новини”.

Сучасний спортивний зал «Боско-Арена» (20х40 метрів). Він  входить у спортивний комплекс Салезіанського згромадження УГКЦ.

«Приблизно 25 років тому ми створили спортивний клуб Дон Боско і почали займатись великим футболом, тенісом, волейболом. Ми побачили, що для наших дітей потрібен зал, в якому діти зможуть повноцінно і в гарних умовах займатись. Тому ще 25 років тому виникла ідея, щоб побудувати зал, ми шукали можливостей, добродіїв, які цього року допомогли нам реалізувати цей грандіозний проект. Процес самого будівництва тривав приблизно три роки», – розповідає отець Михайло Чабан.

Він додав, що  зал має функцію для занять дітей Молодіжного центру святого Івана Боско, молоді Львова та шкіл. Також  зал будуть давати  великим командам – футзальним, волейбольним, гандбольним, щоб вони проводили тут свої тренування та офіційні матчі.  Він буде доступний для звичайних львів`ян у час, коли тут не будуть займатись діти і спортивні команди.

Його вмістимість близько 600 глядачів, в майбутньому зал хочуть розширити до 1 тисячі.

«Молодіжний центр святого Івана Боско – це багатофункціональний комплекс, основним завданням якого є виховання дітей і молоді, зокрема соціально вразливих категорій суспільства, дітей-сиріт, позбавлених батьківської опіки, і тих, які опинилися у різних складних життєвих обставинах. Відкриття та популяризація спортивного комплексу «Боско-Арена» – це одне із наших завдань, яке ми успішно зараз реалізуємо», – зазначила керівниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Тетяна Хабібрахманова.

Читачам також цікаво:

Коментарі