12:48
19.11.2021

У Львові відкрили виставку польської художниці про війну на Донбасі

Виставка триватиме до 28 грудня

Сьогодні, 19 листопада, у Львові відкрилась виставка польської художниці Вікторії Войчєховської про війну на Донбасі. Вона триватиме до 28 грудня у Львівському муніципальному мистецькому центрі.

Про це повідомляє “Zaxid.Net”, пишуть “Львівські новини”.

Це міждисциплінарне мистецьке дослідження «Іскри» з портретами людей, які повертаються з передової. Виставку вже побачили у Франції, США, Німеччині, Італії, Швейцарії, Латвії, Польщі, Китаї. В Україні її першим експонуватиме Львівський муніципальний мистецький центр.

Цикл, створений в період із зими 2014 року до літа 2016 року, зосереджений на серії портретів та історіях молодих людей з різних середовищ, яким довелося покинути звичне життя, піти на фронт і стати солдатами. Цей проект – поліфонічна картина, що складається з фотографій, відео, колажів та розповідей. У своїй праці художниця використала також матеріали та історії, які їй надали солдати та цивільні. Окремі частини виставки складаються в портрет особистого досвіду людини, яка зіткнулася з жорстокістю війни, а також особистої та колективної пам’яті.

Фото: “Zaxid.Net”

Вікторія Войцеховська (народилася 1991 року) живе у Парижі та Любліні, працює над фотографією, кіно, колажем та скульптурою. Її роботи стосуються поточних подій, що зображують суспільство та окремих людей. Її практики особливо зосереджені на спостереженні та розумінні людського життя та історій через правила суспільства та історії. Проекти характеризуються фрагментарністю та нелінійністю, що ґрунтується на шматочках розмов, образів, ритуалів та зібраних речей.

Іскри, завершені між 2014 та 2016 роками, отримали кілька міжнародних нагород, зокрема на фестивалі Rencontres d’Arles 2018: Prix Madame Figaro та Public Choice Discovery Award. Роботи були представлені на численних персональних виставках, таких як: фестиваль Jimei X Arles, Сямень, Китай; Краківський фотомісяць, Польща; Музей фотографії в Ризі, Латвія; Виставкове бюро у Варшаві, Польща; Вілла Перошон, Ньор, Франція; La Filature, Мюлуз, Франція; MUCEM, Марсель, Франція; Музей Sursock, Бейрут, Ліван.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

Коментарі