13:12
16.09.2022

У Львові встановили перший біонічний протез військовому

Нині боєць вчиться користуватися “новою рукою”

У Львові лікарі встановили перший біонічний протез руки військовослужбовцю.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це інформує Перше медичне об’єднання Львова, пишуть Львівські новини.

Протез отримав  33-річний десантник Михайло Юрчук. Боєць втратив кінцівки.

З початку повномасштабного вторгнення Перше медоб’єднання Львова стало одним із головних медзакладів, куди везуть поранених українців. Це понад 5 тисяч дорослих та дітей. Багатьох із них відправили за кордон, зокрема, і на протезування. Тепер в цьому більше немає потреби.

“Українські лікарі відновлять кожного українця, який постраждав від війни, у наших українських лікарнях. Це мета, яку ми ставимо перед собою у Центрі “Незламні”. І ми щодня до неї йдемо, розвиваючи протезування, реконструктивну хірургію, ортопедію, систему реабілітації – як фізичної, так і психологічної. Ми створюємо найкращу медицину для наших незламних людей”, – каже Олег Самчук, генеральний директор Першого медоб’єднання Львова.

Тут працює мультидисциплінарна команда – хірург, травматолог, протезист, психотерапевт, фахівець з реабілітації. На думку психологів, адаптація та соціалізація проходять легше, коли пацієнт перебуває в знайомих мовних умовах, поряд з родичами.

Першого протеза отримав Михайло Юрчук. Центр надав його захиснику своїм коштом. Нині він вчиться користуватися протезом, «нову руку» називає квитком до повноцінного життя і дуже шкодує, що для багатьох інших, таких як він, незламних українців, ця мрія поки лишається нездійсненною.

“Національний центр реабілітації «Незламні» спільно з благодійною платформою dobro.ua розпочали благодійний проєкт «Протези для Незламних». Ціна питання: СТО млн грн. Долучитися може кожен. Достатньо лише натиснути «підтримати», або відправити благодійну SMS вартістю 20 грн на номер 88001″, – йдеться у повідомленні.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі