15:45
25.03.2021

У Львові затримали групу осіб, яка грабувала заробітчан (ФОТО)

У потерпілих відбирали мобільні телефони, одяг, годинники та документи

 На Львівщині працівники поліції затримали групу зловмисників, причетних до розбійних нападів на пасажирів рейсових автобусів.

Затриманим мешканцям Сумської області – 18, 37 років та двом по  22 роки.

Як встановили правоохоронці, зловмисники діяли за відпрацьованою схемою та мали розподілені ролі. Вони підбирали жертв – пасажирів, на автовокзалі, входили до них у довіру та під різними приводами пропонували розпити спиртне. “Обмивали” зустріч земляків, народження дитини та інші вигадані урочисті події.

Під час розпивання один із зловмисників додавав у алкогольний напій (переважно, коньяк) “товариша по чарці”, сильнодіючу речовину, яка вводила того у безпорадний стан, після чого чоловіка відвозили за межі Львова, відбирали гроші, усе цінне майно та залишали на узбіччі. В одного з потерпілих відібрали навіть машинку для стрижки волосся. 

Зловмисники підбирали своїх жертв з числа осіб, котрі повертались з заробітків, отже, могли мати з собою значні суми коштів. Також у потерпілих відбирали мобільні телефони та інші гаджети, одяг, годинники та документи.  

24 березня двох учасників групи затримано.

Поліцейські встановили причетність чоловіків до вчинення чотирьох таких злочинів, жертвами яких стали мешканці Одеси, Херсонської та Львівської областей.  

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Поліція Львівської області

Поліція Львівської області

джерело: Поліція Львівської області

джерело: Поліція Львівської області

Читачам також цікаво:

Коментарі