12:15
01.02.2022

У МОЗ зробили невтішний прогноз щодо захворюваності на COVID в Україні

 “Омікрон” вражає верхні дихальні шляхи, швидше передається

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Україні найближчі два тижні кількість нових випадків COVID-19 продовжить зростати.

Про це він заявив в ефірі програми “Свобода слова”, пишуть “Львівські новини”.

“На жаль, прогнози справджуються. І ці прогнози не дуже оптимістичні. Вони говорять, що з кожним тижнем у нас зростає кількість випадків коронавірусної хвороби удвічі. І це ми вже фіксуємо протягом трьох тижнів”, – зазначив міністр.

Він додав, що за прикладом європейських країн, які першими вийшли на пік захворюваності COVID-19 із домінуючим штамом “Омікрон”, кількість таких тижнів до виходу на пік становить близько 4-5.

За його словами, наразі до стаціонарів госпіталізується менше людей, ніж при інфікуванні штамом “Дельта”, зокрема, через особливості “Омікрону”, а також збільшення кількості вакцинованих українців.

“Омікрон” вражає верхні дихальні шляхи, швидше передається, однак менше вражає легені, тому менше виникає киснезалежних пацієнтів.

“У той же час значно зростає кількість випадків, а це призводить до навантаження не стаціонарів, а екстреної медичної допомоги і первинної медичної допомоги”, – сказав очільник МОЗ.

Він закликав українців зберігати спокій, оскільки “паніка може паралізувати будь-яку систему”.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі