14:06
21.04.2021

У під’їзді багатоповерхівки знайшли трирічну дівчинку: батькам загрожує до 5 років в’язниці (ФОТО)

Наразі дитина перебуває у лікарні під наглядом медиків.

Трирічну дівчинку, яка перебувала в одному із під’їздів будинку у Голосіївському районі без нагляду, поміщено до лікарняного закладу.

Про це повідомляє місцева поліція, пишуть “Львівські новини”.

Подія сталася учора вночі у багатоповерхівці на вулиці Академіка Заболотного. Мешканка будинку зателефонувала до поліції, коли помітила у коридорі малолітню дитину.

Після обстеження будинку патрульні поліцейські виявили двох громадян, які знаходилися, імовірно, під дією наркотиків. Для підтвердження інформації про родинні зв’язки з дівчинкою документів вони не мали.

Натомість під час поверхневої перевірки у даних осіб правоохоронці виявили наркотичні засоби.

У рамках проведення перевірки правоохоронці встановили, що особи, які перебували разом із дівчинкою у багатоповерхівці – її батьки. Вони мешкають в одному із селищ на Київщині, а раніше притягувалися до кримінальної та адміністративної відповідальності.

Дівчинка, 2017 року народження, має свідоцтво про народження, а сім’я потрапляла у поле зору соціальних служб.

Наразі дитина перебуває у лікарні під наглядом медиків.

Слідчі Голосіївського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України. За цей злочин передбачено покарання від двох до п’яти років обмеження волі або позбавлення волі на той самий термін.

Також у відділі дізнання територіального підрозділу поліції проводиться досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Читачам також цікаво:

Коментарі