14:27
23.02.2021

У Польщі хочуть змінити правила перетину кордону

Зокрема, потрібно буде мати негативний результат тесту на коронавірус

Перетин польського кордону хочуть зробити можливим тільки за умови негативного результату тесту на коронавірус. Про це інформує inpoland.net, передають “Львівські новини”.

«Ми розглядаємо можливість запровадження системи, згідно з якою перетин нашого кордону — особливо південного — буде можливим у разі негативного результату тесту на коронавірус», — заявив заступник міністра охорони здоров’я Вальдемар Краска у понеділок.

Краска сказав у ефірі Польського Радіо 24, що багато країн запровадили систему, згідно з якою можна перетинати кордон, якщо у вас є негативний тест на коронавірус.

«Ми також розглядаємо такий варіант, таке рішення, особливо на південному кордоні. Думаю, цього тижня також буде прийнято рішення в цьому напрямку», — заявив заступник голови міністерства охорони здоров’я.

Краска закликала дотримуватись рекомендацій щодо коронавірусу — носити маски, дотримуватися дистанції. Особливо зараз, коли нові мутації є більш заразними, ніж класичний вірус.

Міністра охорони здоров’я Адам Недзельський на TVN24 заявив — «Ми думаємо зробити це пізніше цього тижня. Ми хочемо уточнити нормативні деталі. До цього також повинні підготуватися служби, оскільки це означатиме необхідність звернення до діяльності прикордонників». Ті, хто не здав тест, пояснив він, повинні потрапити на карантин.

Міністр заявив, що прикордонна служба «заявляє, що їй потрібно 48 годин для встановлення такої роботи в окремих прикордонних пунктах». «Я думаю, що наприкінці тижня це стане реальністю», — сказав міністр охорони здоров’я. Він також уточнив, що ці правила застосовуватимуться «на південному та західному кордоні».

 

 

 

Коментарі