13:56
14.09.2022

У помешканні екс-керівника Львівської митниці ДБР провело обшуки

Вчора,  13 вересня, слідчі Державного бюро розслідувань провели обшук у помешканні колишнього керівника Львівської митниці 33-річного Данііла Меньшикова.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це інформує ZAXID.NET, пишуть Львівські новини.

Відомо, що обшуки проводили за місцем проживання Данііла Меньшикова, а також ще декількох посадовців Львівської митниці у справі про махінації під час оформлення автомобілів.

ДБР обіцяє незабаром оприлюднити подробиці цієї справи.

Данііл Меньшиков перебував на посаді в.о. керівника Львівської митниці з грудня 2021 року. З 23 серпня згідно з наказом Державної митної служби України, Олег Шахрай став виконувачем обов’язків начальника Львівської митниці.

Пізніше у ДБР повідомили про відкриття кримінального провадження щодо працівників Львівської митниці, які незаконно звільняли від сплати митних платежів ввезені з-за кордону автомобілі.

«З 1 липня 2022 року Верховна Рада скасувала своє рішення щодо звільнення від митних платежів транспортних засобів, що ввозяться в країну, однак працівники одного з митних постів Львівської митниці цього «не помітили». За оперативними даними, вони ще майже тиждень у липні оформлювали ввезені автомобілі за нульовою ставкою», – вказано у повідомленні ДБР.

За цією схемою вдалося завезти до України без сплати мита понад 60 автомобілів, через що до бюджету не надійшли мільйони гривень митних платежів. Загальна сума завданих збитків ще встановлюється.

Саме у межах цієї кримінальної справи працівники ДБР провели обшуки на території одного з митних постів, а також у помешканнях колишнього керівника Львівської митниці та його заступників. Під час обшуків слідчі вилучили копії документів та чорнові записи, мобільні телефони та готівку.

Читачам також цікаво:

Коментарі