16:32
16.08.2022

У разі аварії на Запорізькій АЕС евакуюватимуть понад 400 тисяч людей, – ОВА

В одній ядерній бомбі 9 кг урану, а в одному реакторі — 200 т

У разі аварії на ядерному об’єкті враховуватимуть 50-кілометрову зону обов’язкового відселення, в яку також потрапляють Нікополь, Енергодар, Марганець та Дніпрорудне.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомив голова обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Старух, пишуть Львівські новини.

За його словами, сьогодні ситуація довкола ЗАЕС, яку ЗС рф продовжують обстрілювати, небезпечна не тільки для Запорізької, а й Дніпропетровської області.

Владі доведеться евакуювати майже 400 тисяч мирних жителів із Запорізької та Дніпропетровської областей у разі аварії на ЗАЕС в Енергодарі.

Керівник Запорізької ОВА додав, що зараз адміністрації опрацьовують план вивезення цивільних з окупованого Енергодару, а також визначають зони ризику можливого радіаційного забруднення у разі НП на АЕС.

“Обстріли продовжуються. Поведінка мавп із гранатами у випадку з ядерним об’єктом нас змушує напружитися. Ми розуміємо, що люди в Енергодарі стали заручниками. Ми ламаємо голову, як взяти і вивезти всіх енергетиків із міста, і нехай світ ламає голову. Але це ж може мати більш негативні наслідки… В одній ядерній бомбі 9 кг урану, а в одному реакторі — 200 т. А ще є сховище відпрацьованого ядерного палива і там менший ступінь захисту… МАГАТЕ та ООН мають вплинути на країну-терориста всіма доступними методами, оскільки занепокоєння мало”, — додав Старух, коментуючи ситуацію на Запорізькій АЕС.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі