10:21
16.08.2024

Корупційні схеми повертаються до МРЕВів

За гроші працівники сервісних центрів МВС на Львівщині пропонували перереєструвати авто та допомогти скласти практичний іспит із водіння

Правоохоронці затримали посередника, який брав гроші за переоформлення авто без присутності власника в ТСЦ у селі Зимна Вода. А працівниця ТСЦ у Самборі обіцяла за гроші допомогти скласти практичний іспит на водійські права.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Зазначається, що 23-річний львів’янин пропонував за хабар швидко перереєструвати автомобілі без присутності власників, черг та офіційних платежів. Стверджував, що має зв’язки серед керівництва сервісного центру і може зробити документи на авто за спрощеною процедурою.

В іншому випадку співробітниця одного з сервісних центрів Регіонального сервісного центру МВС запропонувала за хабар допомогти чоловікові успішно скласти практичний іспит на водійське посвідчення категорії “В”. Жінка обіцяла за гроші вплинути на службових осіб центру.

Обох фігурантів правоохоронці затримали під час отримання грошей. Їм оголошено про підозру.

До слова, начальник Регіонального сервісного центру МВС у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях Павло Яцина не відреагував на затримання працівників сервісних центрів МВС на хабарях. Утім, сам посадовець часто акцентує увагу на боротьбі з корупцією у соцмережах, публікуючи відповідні дописи на своїй Facebook-сторінці.

Чи перевіряють правоохоронці причетність цього посадовця до крупційної схеми – поки не відомо. Проте джерела в правоохоронних органах переконані: така схема не могла бути втіленою без погодження та сприяння зі сторони начальника МРЕВ, Павла Яцина.

Коментарі