09:57
11.04.2023

У скандалі з побиттям відомого лікаря з’явились нові деталі

 

Відомий лікар-травматолог Андрій Король, що заявив про побиття працівниками поліції, тепер повідомив про переслідування з боку правоохоронців.

Відомо, що більше тижня тому у центрі Львова виникла сутичка між працівниками Патрульної поліції, львів’янином та двома гостями нашого міста. В результаті – поліція заявила про напад на своїх працівників, а львів’янин Андрій Король, що виявився відомим підприємцем та лікарем Травматичного пункту №1, розповів як щодо нього було неправомірно застосовано сльозогінний спрей, фізичну силу та навіть кайданки.

«Справді, вранці 26 березня я перебував на пр. Свободи. Звернув увагу як відбувається словесна перепалка між працівниками Поліції та двома гостями нашого міста, моїми знайомими, які проживали у готелі «Гранд-Готель». Не буду переповідати суть непорозуміння між ними, жодним чином не виправдовую поведінки гостей Львова, я лише намагався всього лиш погасити конфлікт між візитерами міста та його правоохоронцями. Проте, щодо мене було абсолютно безпідставно застосовано балончик з препаратом сльозогінної дії, фізичну силу та навіть кайданки. І це попри те, що жодних дій, які б загрожували правоохоронцям я не вчиняв, не перешкоджав їхній роботі, не чинив спротиву навіть при затриманні. Після самого «затримання», а по-факту побиття, мені довелось звертатись по кваліфіковану медичну допомогу», – зазначив лікар.

Після того як суд відпустив під особисте зобов’язання лікаря, Андрій Король зафіксував завдані йому травми та звернувся до преси з метою захисту своєї честі, гідності та ділової репутації. Вочевидь «правоохоронці» не були готовими до такого розвитку подій, та силами прокуратури вирішили продовжити тиск на лікаря, що опинився не в той час та не в тому місці.

«Сьогодні за ініціативи прокуратури система намагається взяти реванш. І щоб хоч якось на мене вплинути – вирішили змінити запобіжний захід, наче особистого зобов’язання недостатньо. Шановні працівники правоохоронного органу у своїй гонитві за помстою хочуть, аби я цілодобово перебував під домашнім арештом, ні на мить не думаючи про наслідки своїх дій, заплющивши очі на те, що я є лікарем, і зокрема працюю в ночі. Чи ви думаєте, що людей лікувати треба лише вдень?» – повідомив в коментарі журналістам “Львівських новин” Андрій Король.

Також лікар повідомив, що на разі не писав скаргу на дії працівників Патрульної поліції до Державного бюро розслідувань, але якщо надалі відчуватиме тиск та спроби обмежити свою свободу – доведеться піти на цей крок та відстоювати свою позицію і в судах, і в публічно.

Коментарі