21:30
24.11.2022

У Стрию відкрили вулицю командира “Карпатської Січі” Олега Куцина

На відкриття приїхали побратими та друзі командира

У місті Стрий, що на Львівщині, з’явилася нова вулиця, яку назвали на честь видатного комбата «Карпатської Січі» Олега Куцина.

Про це повідомляє Стрийська міська рада, пишуть Львівські новини.

Ініціювала це рішення Стрийська Сотня Січові Стрільці. Освятив вулицю о.Мирон Гринишин.

На відкриття приїхали побратими та друзі командира, які пліч-о-пліч воювали з ним з 24 лютого.

“Для всіх них він був не просто командиром, а істинним провідником. Міський голова Олег Канівець у своєму виступі розповів про подвиг батальйону під Вірнопіллям. Кількамісячну оборону тримали саме бійці Олега Куцина. Юрко Юрченко («Юркеш»), доброволець «Карпатської Січі» виконав пісню, яку написав в пам’ять про Олега Куцина”, – йдеться у повідомленні.

Довідка:

Олег Куцин – український громадський, політичний та військовий діяч, керівник «Легіону Свободи»,  Родом з Івано-Франківська, проте жив і працював на Закарпатті. Мав три вищі освіти (Івано-Франківський інститут нафти і газу, «Львівська політехніка», Національна академія державного управління при президентові України).

З початком військових дій на сході України Куцин організував волонтерську групу, яка збирала та доправляла допомогу українським військовим, які служили в районі Слов’янська Донецької області.

На початку літа 2014 року волонтери вирішили вступити до лав Національної гвардії. З його ініціативи постала добровольча штурмова рота «Карпатська Січ». Пізніше підрозділ було розширено до меж батальйону й перейменовано на «Окрему добровольчу чоту «Карпатська Січ» (ОДЧ «Карпатська Січ»). Це 49-ий окремий стрілецький батальйон ЗСУ.

Олег Куцин загинув на Харківщні 19 червня 2022 року.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі