12:53
13.01.2022

У ветерана АТО вкрали понад 100 тисяч гривень, які родина збирала на операцію

Колишній військовослужбовець збирав гроші на операцію дружині

Учасник бойових дій на Луганщині хотів допомогти дружині, проте став жертвою шахраїв.

Про це інформує “ТСН”, пишуть “Львівські новини”.

У Житомирі ветеран АТО збирав гроші на операцію дружині. Чоловік вирішив продати комп’ютерну техніку вартістю 114 тисяч гривень. Через онлайн-дошку оголошень знайшов покупця, відправив йому софт через службу доставки Justin. Але клієнт в останній момент відмовився забирати товар, тому він повернувся до відділення відправника. Вже звідти його згодом викрав невідомий. Служба доставки Justin, за словами сім’ї, своєї провини у тому, що відбувається, не бачить і не поспішає компенсувати втрачені гроші.

Владиславу 28 років. Нещодавно він повернувся додому після трирічного воєнного контракту. Він артилерист, служив у Луганській області, має статус учасника бойових дій. До армії чоловік захоплювався комп’ютерними іграми, тому “зібрав” собі серйозну “машину”, на яку легко міг встановлювати найновіші гейм-застосунки. Однак, коли повернувся з АТО, вирішив продати техніку, а зароблені гроші витратити на операцію — у його дружини Софії серйозні проблеми із зором.

“Потрібні були гроші, бо я дуже погано бачу. Ми хотіли частину витрат на операцію покрити цими грошима. Крім цього, чоловік припинив грати і потреба в такому дорогому ігровому девайсі відпала”, — розповіла дружина.

На одну з найпопулярніших онлайн-дошок оголошень Владислав виставив все обладнання: потужний комп’ютер, ігровий монітор, відеокарту. Вартість комплекту — 114 тисяч гривень.

Згодом знайшовся покупець з Одеси. Однак клієнт поставив умову — надіслати товар винятково службою доставки Justin. Проте там товар ніхто не забрав, через що його через певний час відправили назад до Житомира.

“Наскільки ми розуміємо, в Одесі на відділення ніхто не прийшов, а просто через програму зробив відмову від отримання. Техніка повернулася через 2—3 дні. Приблизно о 13:30. Коли ми прийшли за нею, нам сказали, що її вже отримали кілька годин тому. Оператор відділення відразу почала говорити, що це не її вина, що два невідомі чоловіки назвали ПІБ та номер телефону, за цими даними вона віддала посилки. Хоча всі ми розуміємо, що ці дані є як у відправника, так і одержувача.Вони не надали жодних документів”, — додала жінка.

Якоїсь миті клієнт з онлайн-дошки оголошень, якому і адресувалася посилка, зв’язався з Владиславом і зажадав викуп. Техніку він погоджувався повернути, якщо йому перерахують 10 тисяч гривень. Що цікаво, перебував він, вочевидь, аж ніяк не в Одесі, де спочатку мав забрати товар, а в Житомирі.

“Ми з ним листувалися. Вимагав у нас 10 тисяч гривень. Але ми нічого не скинули і намагалися тягнути час, сподіваючись на поліцію. Він виставляв себе нібито перекупником. Хоча, як я розумію, це одна і та сама людина. В Одесі нікого не було. Це лише частина їхньої афери — зробити так, щоб ми повірили у “справжнього” покупця”, — наголосила Софія.

Жінка показала  скриншоти листування з цією людиною. У спілкуванні він вимагає, щоб сім’я перерахувала їм якусь суму: будь це п’ять тисяч чи десять — не важливо, головне — “гарантії”.

Фото: ТСН

За словами Софії, після того, що сталося, на місце викликали правоохоронців. Проте вони, каже жінка, особливого залучення до події не виявляли. І навіть тоді, коли служба безпеки Justin надала відео з камер спостереження, на яких видно, як до відділення зайшли двоє чоловіків — один із них був без маски.

“Представник служби безпеки доставки сказав, щоодин із цих чоловіків перебуває на умовному терміні через схожий злочин. Служба безпеки запропонувала правоохоронцям просто викликати цю людину, оскільки вона має постійно відзначатись у поліції. Але ніхто цього так і не зробив”, — наголосила Софія Мякота.

Слідча, яка займається розслідуванням інциденту, повідомила, що кримінальне провадження за фактом інциденту перебуває у прокуратурі.

В той же час вона не уточнила, чи справді підозрюваний перебуває під умовним терміном визволення.

На гарячій лінії нам повідомили, що про те, що сталося, їм відомо. Хоча будь-якої детальної інформації вони зараз надати не можуть, бо “йде службове розслідування”.

“У поліцію було подано заяву.  Наразі триває досудове розслідування. Також проводиться службове розслідування, де саме знаходяться посилки та хто їх забрав”, — повідомила  операторка служби доставки.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

Коментарі