15:54
12.10.2021

Україна та ЄС підписали авіаційний безвіз

Угоду уклали під час саміту у Києві

Сьогодні, 12 жовтня, під час саміту у Києві, Україна та Європейський Союз уклали угоду “Про єдиний авіаційний простір”, яку ще називають “авіаційним безвізом” або “відкритим небом” з ЄС.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своїй офіційній телеграм-сторінці, пишуть “Львівські новини”.

Угода про “відкрите небо” передбачає, що європейські компанії без обмежень зможуть літати в будь-які аеропорти України, а українські авіаперевізники – у будь-які аеропорти країн ЄС. При цьому Україна зобов’язується дотримуватися європейських стандартів авіабезпеки.

Документ мають ратифікувати усі країни-члени Євросоюзу, проте у міністерстві інфраструктури заявляли, що угода вже діятиме до завершення усіх процедур з ратифікації. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн також підтвердила після підписання, що угода починає діяти негайно.

Урсула фон дер Ляєн, фото: Getty Images

Голова Львівської ОДА з цієї нагоди написав пост на своїй телеграм-сторінці: “Для Львова – як одного з наймобільніших українських міст – дуже і дуже добра новина: Україна та ЄС, у межах саміту Україна-ЄС, сьогодні у Києві підписали угоду про “відкрите небо”.  Цей документ має на меті: урівняти у деяких правах українські та європейські авіакомпанії,  зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами, та як наслідок – має зменшити ціни на квитки”.

Максим Козицький, фото з його телеграм-каналу

 

Також мер Львова Андрій Садовий у своєму телеграм-каналі прокоментував цю подію: “Сьогодні гарний день для економіки нашого міста та країни. Україна та Європейський Союз підписали угоду про «відкрите небо». Тепер ми зможемо обходити бюрократію і швидше отримувати слоти та відкривати рейси у ті міста, які нам цікаві і потрібні. З одного боку це спрощення процедур, а з іншого – відповідальність, бо тоді ми відкриваємо рейси на свій страх і ризик. Але відповідальність треба брати, бо від цього залежить наш розвиток і успіх”.

Андрій Садовий, фото з його телеграм-каналу

Читачам також цікаво:

Коментарі