13:04
17.02.2023

На Львівщині відновили 70 км залізниці біля кордону з Польщею (ФОТО)

Окрім того оновили десять мостів, вокзали й платформи

Менш ніж за рік Україна відновила близько 70 км залізниці біля кордону з Польщею. Сьогодні, 17 лютого, Юрій Бучко, заступник начальника Львівської ОВА, разом із міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим оглянули відремонтовану ділянку. 

Більше новин читайте в нашому Telegram

Йдеться про дві ділянки: держкордон – Старжава – Хирів – Нижанковичі – держкордон (лінія 102) та Хирів – Самбір.

Капітально відремонтували приблизно 70 км головної та приймально-відправних колій, із них 30 км – широкої, 9 км – європейського зразка та 30 км – суміщеної колії.

Крім того, відновили 10 мостів, 4 пасажирські платформи, 9 будівель та споруд технологічного призначення, а також вокзали у Хирові, Нижанковичах та Старжаві.

“Маємо черговий позитивний досвід співпраці урядів України та Республіка Польща у контексті відкриття залізничних сполучень, продовжуємо налагоджувати транскордонну співпрацю!” – зазначив Юрій Бучко.

Фото: Юрій Бучко

Завершення цих проєктів дозволить збільшити пропускну спроможність польської ділянки кордону.

Фото: Мінінфраструктури

“Переведення тяги на цій дільниці на електричну тепер робить логістику між Україною та Польщею значно ефективнішою, а кількість пар поїздів до країн Європи на добу в перспективі може сягнути 14”, – пояснив Кубраков.

Лінія 102 у перспективі – це буде найшвидший маршрут між кількома повітами польського Підкарпатського воєводства, який дозволить Україні отримати два додаткових переходи з Польщею.

Читачам також цікаво:

Коментарі