14:53
23.12.2022

Українець став фотографом року за версією The Guardian

Хлопець працював кореспондентом для Associated Press на Донбасі

Український фотограф Євген Малолетка, який працює для Associated Press, став фотографом року за версією британської газети The Guardian.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Повідомлення опублікували на сайті видання 23 грудня, пишуть Львівські новини.

На початку 2022-го Малолєтка був у Казахстані, де висвітлював антиурядові протести. Однак на тлі новин про підготовку російського вторгнення вже у середині січня він повернувся до Харкова та працював кореспондентом для Associated Press на Донбасі.

Пізніше Малолєтка разом із відеожурналістом Мстиславом Черновим та продюсеркою Василісою Степаненко вирушили до Маріуполя та стали єдиними представниками міжнародних медіа, які працювали в місті.

Команда документувала руйнування, роботу лікарів у лікарнях, жертви серед цивільного населення. Найбільший резонанс спричинили кадри, зняті 9 березня біля зруйнованого після російських обстрілів пологового будинку про які, зокрема, згадав фотограф у інтервʼю для The Guardian.

Довідка:

Євген Малолєтка — український фотокореспондент, який отримав широку популярність фоторепортажем про блокаду Маріуполя під час повномасштабного вторгнення росії в Україну в березні 2022 року.

Лауреат 2022 року міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів (ICFJ). А також разом із журналістом і фотографом Мстиславом Черновим стали лауреатами премії імені Георгія Ґонґадзе.

Читачам також цікаво:

Коментарі