10:37
08.06.2021

Уряд послабив карантинні обмеження в Україні: що змінилося?

Аби перетнути державний кордон іноземцям та особами без громадянства, то необхідно мати страховий поліс

Кабінет Міністрів України ввів послаблення карантинних обмежень в Україні. Оновлено вимоги до проведення та участі у масових заходах, а також щодо деяких питань перетину кордону. 

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив очільник ЛОДА Максим Козицький, пишуть “Львівські новини”.

Зокрема, дозволено: 

  • проведення масових заходів без обмежень щодо кількості осіб за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;
  • збільшено заповненість залів до 2/3 для відвідувачів масових заходів та кінотеатрів/театрів, які проводять діяльність без вимоги щодо наявності негативного результату тестування на COVID-19, або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації .  

 Щодо перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства, то необхідно мати страховий поліс та одну із наступних позицій:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону);
  •  негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону);
  •   документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях. 

Однак, попри послаблення карантинних обмежень,  закликаю мешканців Львівщини дотримуватись протиепідемічних заходів безпеки”, -додав Козицький.

Читачам також цікаво:

Коментарі