20:36
16.12.2021

В будинку, де від диму померли дві людини, не працюють протипожежні датчики

Мешканці ЖК обурені та переймаються за свою безпеку

16 грудня у ЖК “Парус Парк”, що у Львові, дві молоді людини задихнулися димом та померли. Мешканців сусіднього ЖК “Парус Смарт” стривожила ця ситуація, адже під час трагічного інциденту не спрацювала пожежна сигналізація.

Про це інформує “Діло”, пишуть “Львівські новини”.

Двері квартири, де сталася трагедія, фото: “Діло”

Як повідомляють жителі “Парус Смарт”, у будинку, де загинули люди, на датчиках стоять спеціальні ковпачки, які захищають їх від будівельної пилюки. Така сама ситуація і в будинку “Парус Парк”, хоча ремонтні роботи закінчилися 2 роки тому. Як “Парус Парк”, так і “Парус Смарт” обслуговує одна і та ж організація.

“У нас по всьому комплексу закриті кришками датчики виявлення диму. Управляюча компанія каже, що то так треба від будівельного пилу (будинок 2 роки як заселений). Як ви мабуть знаєте, в “Парус Парку” загинуло двоє людей саме через те, що датчики диму не спрацювали. 101 відправляє на Франківську пожежну інспекцію. Та на залишений на автовідповідачі запис не передзвонює. Гаряча лінія міста каже, що не має впливу. Лишила звернення на урядову гарячу лінію. Коли що буде – невідомо. А цієї ночі знову висотний будинок засне фактично без сигналізації. Чи всі прокинуться?” – коментує Наталія Зарецька, мешканка одного з будинків на вулиці Трускавецькій, 2а.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі