18:07
29.12.2022

В ЛОДА повідомили в про важливі проєкти 2022 року

Цьогоріч розпочалась реорганізація автобусної мережі області

Управління транспорту та зв’язку Львівської ОДА реалізувало кілька важливих ініціатив та запустило низку проєктів, зокрема: збільшення 4G-покриття області до 92 % та відновлення залізничної колії європейського зразка.

Про це повідомив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко, пишуть Львівські новини.

“У 2022 році на Львівщині почали запроваджувати е-квиток у приміських та міжміських автобусах області. Для цього ми провели конкурс інвесторів, переможцем якого стало ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи». Основна реалізація проєкту відбуватиметься саме у 2023 році”, – зазначив Бучко.

Окрім цього, у 2022 році  розпочалась реорганізація автобусної мережі області. У межах проведення двох конкурсів з визначення перевізників, з управлінням уклали 163 договори. Водночас з 260 провізниками підписали додаткові угоди про продовження терміну дії договору на період дії воєнного стану. У результаті мешканців області на 90% забезпечили автобусним сполученням.

У Львівській області також збільшили 4G-покриття області з 88 % до 92 %. Для цього управління провело моніторинг якості електронних комунікаційних послуг на мережах мобільного зв’язку усіх операторів у Львові та на автомобільних дорогах, які ведуть до пунктів пропуску на кордоні України у Львівській області.

“Найбільший виклик зараз – це відсутність електропостачання (аварійні та планові відключення електроенергії). Для забезпечення працездатності комунікаційних мереж в таких умовах потрібне резервне живлення, зі свого боку, постачальники (оператори) задіяли усі ресурси. Однак цього недостатньо для безперебійної роботи мобільного зв’язку на значній території області. Тому, 6 комунальних підприємств територіальних громад та 20 приватних підприємств допомагають забезпечувати живленням базові станції мобільного зв’язку, використовуючи власні генератори”, – йдеться у дописі.

До слова, у 2022 році управління транспорту та зв’язку займалось відновленням залізничної колії європейського зразка на ділянках Рава – Руська – Гребенне та Старжава – Хирів – Нижанковичі.

“Нам вдалось відновити 1435 мм на ділянці Рава-Руська-Гребене протяжністю 7,2 км, частково провести ремонт вокзалу, розмістити пункти митного та прикордонного контролю та відкрити касу міжнародного продажу.

У наступному році будемо і далі працювати, незважаючи на всі труднощі. Вистоїмо”, – підсумував Бучко.

Читачам також цікаво:

Коментарі