09:59
13.01.2022

В Україну насувається “пірнаючий” циклон Elsa

По всій території країни відбудеться посилення вітру до 15-20 м/с

Від сьогодні, 13 січня, погода в Україні почне різко змінюватися через “пірнаючий” циклон на ім’я  Elsa.

Про це інформує “УНІАН”, пишуть “Львівські новини”.

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, сьогодні теплий фронт циклона досягне території України, у зв’язку з чим пройдуть снігопади, особливо на Лівобережжі. Температура повітря разом з цим почне стрімко підвищуватися, починаючи із заходу та північного заходу України. Проте, основне погіршення погоди відбудеться у п’ятницю, зазначив синоптик.

“Погода в Україні очікується нестійкою та мінливою, з різкими коливаннями атмосферного тиску та сильним вітром. У п’ятницю та суботу, 14-15 січня, по всій території країни відбудеться посилення західного та північно-західного вітру до 15-20 м/с, а місцями навіть до 22-24 м/с”, – попереджає фахівець.

За його даними, збільшення швидкості вітру супроводжуватиметься випаданням опадів у вигляді снігу, мокрого снігу з переходом у дощ та мряку. У східних та північних областях України не виключені короткочасні хуртовини та снігові замети.

“А в суботу, 15 січня, дощ знову перейде у невеликий сніг у зв’язку зі зниженням температури та затоком холодної повітряної маси з півночі”, – прогнозує синоптик.

Тож, за його словами, спершу відбудеться короткочасна відлига до 0…+5 °С, а в суботу та неділю знову температура опуститься до -7…-2 °С.

“Така ситуація сприятиме збереженню ожеледиці на дорогах і тротуарах”, – говорить синоптик.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі