14:57
24.11.2022

В “Укренерго” розповіли, кому в першу чергу включатимуть світло

Ремонтні бригади не припиняють аварійно-відновлювальні роботи з моменту завершення атаки

Енергосистема поступово відновлюється після сьомої масованої хвилі російських ракетних ударів, в першу чергу заживляють об’єкти енергетичної інфраструктури.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє НЕК “Укренерго”, пишуть Львівські новини.

Метою вчорашньої атаки були переважно об’єкти генерації, що викликало системну аварію та масове знеструмлення споживачів в Україні та Молдові.

Енергосистема України та Молдови зараз об’єднана і працює синхронно з європейською континентальною мережею.

“В Україні ситуація залишається складною, але контрольованою. Це означає, що НЕК “Укренерго” реалізує відповідний протокол дій по поверненню блоків електростанцій в роботу і разом з обленерго застосовує резервні схеми заживлення споживачів. В першу чергу живляться об’єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо“, – йдеться в повідомленні.

Ремонтні бригади “Укренерго” та обленерго не припиняють аварійно-відновлювальні роботи з моменту завершення атаки.

В “Укренерго” повідомляють, що через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні триває довше, ніж після попередніх атак.

Зараз всі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро- та теплоелектростанції, пізніше – атомна генерація.

Читачам також цікаво:

Коментарі