10:15
20.02.2021

Важка хвороба мозку: 11-річній Кароліні з Львівщини потрібна допомога (ФОТО)

У Львові та області волонтери, меценати та благодійники збирають кошти, які необхідні, щоб врятувати 11-річну дівчинку Кароліну з Сокальщини. У неї діагностували  рідкісне, але смертельно небезпечне захворювання – первинний гнійний менінгіт менінгоенцефаліт (хвороба мозку).

Зокрема, історію дівчинки розповідає на своїй сторінці у фейсбуці відома благодійниця, керівниця БФ “Здійснити мрію” Уляна Флишко.

“Батьки Каролінки, Оля та Андрій Романчуки, щиро дякують кожному, хто долучився до збірки допомоги їхній доні! Сьогодні, 19 лютого, побувала в дитини в лікарні. Мама Оля каже, що в дівчинки піднялась температура. Лікування продовжується…

Спільно вирішено, що зібрану суму пожертв передаємо на картковий рахунок батька Каролінки – Андрія Романчука, адже лікування є довготривалим і непростим. У розмові з лікарем з’ясувала, що Каролінку можуть прооперувати наступного тижня, якщо вона сама не відновить функцію ковтання”, – йдеться у дописі жінки.

Каролінка перебуває у лікарні на вул. Пилипа Орлика у Львові. У сім’ї є ще два хлопчика, тому батькам складно фінансово. Наразі Кароліні потрібні дорогі медикаменти та аспіратор, який витягує мокротиння. Його вартість становить від 3500 до 5000 гривень. Окрім того, потрібне щоразу спеціальне зондове харчування, підгузники, пеленки, креми. Частину препаратів мама замовляє з-за кордону.

Допомогти родині Каролінки можна, перерахувавши кошти на рахунок:
4149499107012930 – Андрій Романчук (тато Кароліни)

 

Коментарі