18:17
07.04.2021

Важкоатлети з Львівщини стали найкращими на юніорському чемпіонаті України: майже усі з Жидачівщини

Згідно з інформацією, 9 важкоатлетів збірної з Жидачівщини.

У Чернігові завершився Чемпіонат України серед юніорів до 20 років з важкої атлетики.  За перемогу на змаганнях боролись 20 збірних команд областей.

Про це повідомляє Управління молоді та спорту Львівської ОДА, пишуть “Львівські новини”.

Львівщину на чемпіонаті представляли 13 найсильніших важкоатлетів області.

Це вихованці обласної школи вищої спортивної майстерності, а також спортивних шкіл зі Львова, Самбора та Жидачева.

Згідно з інформацією, 9 важкоатлетів збірної з Жидачівщини.

У коментарі журналістам “Львівських новин” головний тренер чоловічої збірної команди Львівської області з важкої атлетики розповів, що впродовж останніх років важкоатлети з Жидачева перемагають, або ж займають призові місця. Крім того, спортсменів запрошують до збірної України. Та попри успіхи важкоатлетів фінансової підтримки від міста, на жаль, немає.

“Важка Атлетика в Жидачеві досягла найвищого національного рівня! Про це свідчать результати виступів наших спортсменів протягом останніх років. Нам вдається вигравати, або займати призові місця на всіх національних змаганнях. Багато спорцменів в складі збірної області вихованці саме Жидачева. Чимало наших спорцменів запрошені до лав збірної України та гідно представляють її на міжнародних змаганнях. Якщо говорити про підтримку нашого виду спорту – то, м’яко кажучи, все дуже не просто! Підтримки в Жидачеві від голови ОТГ жодної . Хоча взагальному на спорт у цьому році виділено майже 800 тис.грн., з них на важку атлетику-нуль. Але незважаючи на ці перешкоди, ми обіцяємо тішити наших вболівальників перемогами і прославляти наше містечко, область та країну!” – зазначив Володимир Гентош.

Зазначається, що у загальнокомандному підсумку збірна Львівщини набрала 1164 очок, таким чином виборовши золото змагань. Другими стали важкоатлети Хмельниччини з 1080 очками, а третіми представники Донеччини з 937 очками.

Нагадаємо, вчора на змаганнях титул чемпіона України виборов 19-річний Богдан Гоза з Жидачева. Золото юніорського чемпіонату також вибороли представники Львівщини Володимир Галій та Ельвіра Борозна.

Також читайте:

 

Коментарі