13:45
27.01.2022

Відпочинок на Львівщині: 8 локацій для неймовірних зимових фото

Підбірка ТОП-місць для одноденного відпочинку

На Львівщині безліч чудових локацій, які приваблюють туристів.  Останній місяць зими – чудова нагода відвідати мальовничо-снігові місця для нових вражень на вихідних. Отож, ми приготували для вас підбірку  ТОП чарівних місць Львівщин.

Арборетум у селі Страдч

Дендрологічний парк, на території якого  росте близько 350 різноманітних дерев та стільки ж трав’янистих рослин. Найбільше  привертає увагу алея дугласій Мензиса, туй та сосен. Білий сніг доповнює зелені рослини та дає змогу насолодитися тишиною і розслабитись. Чудова інстаграмна локація для тих, хто бажає провести дозвілля на природі.

Фото: Богдан Михаськів

Розташування: село Страдч, Яворівський район

Відстань від Львова: 26 км від Львова  (приблизно 30 хв в дорозі)

 

Заповідник Розточчя

Основну частину заповідника складають ліси, тому тільки уявіть, які вони красиві  в снігу. Природа тут дивовижна, тому, приїхавши сюди, ви відпочинете від міської метушні та зробите атмосферні фото. Розточчя – метидативне місце поблизу Львова, куди варто їхати за тишею та природою. А хто вирішить сюди поїхати, то варто додати, що заповідник межує з Яворівським національним парком, отож можна їхати в напрямок однієї локації,  а побувати одразу у двох.

Фото: Аня (Energy Butterfly)

Розташування: смт. Івано-Франкове

Відстань від Львова: 35 км від Львова (приблизно 40 хвилин в дорозі)

 

 Княжі скелі

Це одна з найпопулярніших локацій серед туристів. Комплекс скель, які є над річкою Стрий, приваблюють відпочивальників.  Максимальна висота скель – приблизно 42 м. До речі, саме з найвищої скелі відкривається чудовий панорамний вигляд на річку.  Сюди приїжджають любителі альпінізму та гірського туризму. Тут ви точно зробити цікаві фото на лоні природи.

Фото: Василишин Андрій

Розташування: с. Тишівниця, Сколівський район

Відстань від Львова: 97 км від Львова (приблизно 1 год 40 хв в дорозі)

 

Водоспад Кам’янка

 Це ідеальне місце для одноденного сімейного відпочинку з дітьми або компанією своїх друзів. У цьому місці ви спокійно зможете помилуватися красою навколо. Це справжній семиметровий красень, який вражає своєю могутністю й водночас манливою красою.

Водойма тут особлива, оскільки у ній не водиться риба, вода дуже холодна як взимку, так і в літню пору. Поблизу водоспаду є галявина, на якій усі охочі можуть покататися на санках.

Фото: Вероніка Циганчук

Розташування: с. Кам‘янка, Сколівський район

Відстань від Львова: 110 км від Львова (приблизно 2 год в дорозі)

 

PARK3020

Особливий, перший в Україні публічний парк сучасної скульптури. Серед представлених експонатів на даний момент – це роботи: Назара Білика, Анни Звягінцевої, Олексія Золотарьова, Антона Логова, Анни Надуди, Богдана Томашевського й інших українських художників.

Парк відчинив свої двері для туристів  у вересні 2020 року і вже за рік встановив 15 нових скульптур. Загальна площа території – 16 га.  Ідея парку: меседж нащадкам на тисячоліття, саме у 3020 рік. Парк має зберегти та допомогти розвивати українську культуру, яка по-праву вважається душею України.

Парк знаходиться неподалік Львова, а екскурсії у ньому проводяться за попередньою реєстрацією на сайті: http://park3020.com

Фото із сайту PARK3020

Розташування: с. Стрілки, Перемишлянський район

Відстань від Львова: 39 км від Львова (приблизно 55 хв в дорозі)

 

Тустань

 Залишки давньої фортець Тустань – мегапопулярне місце Львівщини. Але чи  бачили ви ці стародавні скелі, краєвиди навколо взимку? Середньовічне місто-фортеця  нагадує пейзажі з казкового фільму та немає аналогів у всьому світі.

Відвідати Тустань взимку – це особлива магія. Засніжені скелі не залишать байдужою жодну людину. Особливо, якщо згадати стару легенду. Ходять чутки, що величні скелі колись були гігантськими створіннями – добрими духами лісу, які застигли у формі бескидів. Повсюду перед очима мандрівника високі гори та ліси, вкриті снігом.

Фото: Соломія Хрип’як

Розташування: с. Урич, Стрийський район

Відстань від Львова: 119 км від Львова  (приблизно 2 год в дорозі)

 

Янівський став

Янівський став – це відома у Львівській області рукотворна водойма.  Саме тут було організовано перший у Галичині відпочинковий центр, а до 1939 року діяв туристичний маршрут на байдарках по річці Верещиця до с. Лелехівка. Озеро стало відомим місцем для зимівлі багатьох тварин. Фото з мальовничої локації матимуть особливо фантастичний вигляд.

Фото: Соломія Притула

Розташування: поблизу смт Івано-Франкове, Яворівський район

Відстань від Львова: 29 км від  Львова (приблизно 40 хв в дорозі)

 

Замок Гербуртів

Найвисокогірніший замок в Україні, знаходиться на вкритій лісом горі висотою 600 м. за декілька кілометрів від м. Добромиль Старосамбірського району у с. Тернава. Тут можна оглянути всі навколишні пейзажі та зробити тематичну фотосесію.

До наших днів збереглися лише руїни. Але залишки цієї споруди, що височіють на горі, вважаються особливим місцем – містичним, магічним та зовсім незвичайним. Хто бував там, підтвердить: серед руїн можна відчути особливий магнетизм найвисокогірнішого замку України.

Фото: Марія Коваленко

Розташування: с. Тернава, Самбірський район

Відстань від Львова: 109 км від Львова (приблизно 2 год 10 хв в дорозі)

 

Коментарі