15:58
09.08.2024

Військові частини зі Львівщини отримали понад 60 FPV-дронів

Таким є результат співпраці обласної військової адміністрації, благодійників та виробника спецтехніки

Львівська ОВА реалізує обласну Програму підвищення конкурентоспроможності. Одним із її завдань є підтримка волонтерських організацій та виробничих підприємств області для виготовлення та закупівлі військової техніки для потреб наших захисників.

У межах програми з обласного бюджету на безповоротній основі надають фінансову підтримку підприємствам у розмірі 50% від загальної суми (від 100 до 300 тис. грн), необхідної для виробництва товарів для ЗСУ. Якщо загальна вартість товарів перевищує 600 тис. грн, то залишок від суми підприємствам оплачують волонтерські організації.

У результаті співпраці дві військові частини Львівщини отримали першу партію FPV-дронів, яка складається із 61 безпілотника. Ці «пташки» оснащені нічними камерами та здатні нести 2 кілограми бойового вантажу у потрібну точку, а дальність їхнього польоту – до 12 кілометрів.

“Невдовзі ці «бойові пташки» поїдуть на передові позиції. Виготовило дрони підприємство «Рарог Аероспейс», яке спільно з благодійною організацією «Фонд Наступу» звернулись до ОВА з проханням підтримати процес виробництва“, –  йдеться у повідомленні.

Загальна вартість переданих безпілотників становить понад 1 мільйон 200 тисяч гривень, з них 595 тисяч – кошти обласного бюджету.

«Сьогоднішня передача – це спільна робота, як військової адміністрації, так і волонтерів та виробника безпілотників. Дякую військовим за їхню титанічну працю на полі бою, за наш захист. Сподіваюсь, ця партія БПЛА стане чудовим посиленням для наших оборонців. Віримо у наші Збройні Сили та усіляко будемо підтримувати їх», – зауважив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

У 2024 році на цей напрям передбачили 9 750 000 мільйонів гривень. Станом на сьогодні акредитували 18 виробничих підприємств та 22 волонтерські організації.

Для участі у Програмі волонтерські організації та підприємства повинні пройти акредитацію в департаменті економічної політики. Детальніше за посиланням.

Коментарі