14:47
15.02.2022

Військовий експерт прокоментував відведення російських військ: чи варто розслаблятись?

Війська південного та західного військових округів, які межують з Україною, почали повертатись у місця постійної дислокації після навчань вже у вівторок, 15 лютого.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це інформує “BBC Україна”, пишуть “Львівські новини”.

Заяву оприлюднило міноборони РФ.

Керівник МЗС Росії Сергій Лавров вже заявив, що повернення російських військ у місця постійної дислокації відбувається відповідно до запланованого графіку “незалежно від істерики Заходу через нібито готове вторгнення Росії в Україну”.

Останні місяці через скупчення російських військ на кордонах України західні лідери заявляли про можливе вторгнення Росії в Україну. За даними розвідок, навколо України зібрали близько 130 тисяч російських військових.

11 лютого президент США Джо Байден заявив, що вторгнення може статись найближчими днями. А американські ЗМІ, посилаючись на дані розвідки, вказували, що напад може статись 15 чи 16 лютого.

Військовий експерт Тарас Бакай, екс-боєць добровольчого батальйону “Свята Марія”, прокоментував журналістам “Львівських новин” відведення російських військ від кордону:

“Воювати їм (ред. – Росії) не вигідно. Їм треба було посміятися зі всіх, і вони то зробили. Але я впевнений, що вони вже виграли, тому що всі інші тепер виходять дураки: Сполучені Штати, Європа, всі, хто втікав, всі, хто виводив свої посольства. А от росіяни взагалі-то не такі вже й погані. А от зараз треба буде якраз найбільше важати, тому що почнеться вереск на свіх каналах: “Як ми могли про росіян таке подумати?! То ж наші “брати”, в житті вони б так не поступили?!”

Також Тарас Бакай додав, що відведення частини військ РФ від кордонів з Україною означає тільки одне – війна переноситься в інформаційну площину, а не на поля битв.

“Тепер росіяни та їхні агенти впливу в Україні розповідатимуть, що вони – хороші, а всі решта лише здіймали паніку:  ті, хто безпідставно нагнітав та «хоронив» економіку України, ті, хто  постачав нам зброю оборонного характеру і тому подібне. І тут потрібно бути дуже пильним. Власне, таким чином нас будуть пробувати повернути від цивілізованого світу в “совок”. Не автоматом, а телевізором та соцмережами” – підсумував АТОвець.

Довідка:

Тарас Бакай з 2014 року воював у зоні АТО в лавах добровольчого батальйону “Свята Марія”.

У січні 2015 році військових почали оформлювати або в ЗСУ, або під юрисдикцію МВС. Залишити добровольців єдиною бригадою обіцяли саме у вигляді батальйону тоді ще міліції. На площі Києва чоловік прийняв присягу і пішов на передову.

А з 2016 по 2017 рр. Тарас Бакай заступив на посаду начальника Управління  внутрішньої безпеки Національної поліції в Луганській області.

У 2017 році повернувся до Львова і  обійняв посаду Заступника начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області, де проходив службу до 2019 року.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

Коментарі