16:44
26.09.2022

Віктор Ляшко відвідав Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті

Міністр ознайомився з роботою медзакладу у час війни, оглянув хірургічні, реанімаційні та нейрохірургічні відділення

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в межах робочого візиту на Львівщину завітав до Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА, пишуть Львівські новини.

Віктор Ляшко також відвідав Центр жіночого здоров’я, який діє на базі лікарні, в якому працюють акушери-гінекологи, хірурги-онкологи, лікарі ультразвукової діагностики, мамографії. Він завітав до палат та поспілкувався з пацієнтами. Після усіх оглядин відбулась зустріч з медичним персоналом Львівської лікарні та залізничному транспорті.

“Зустріч пройшла конструктивно, колектив задав питання, отримали відповіді щодо перспективи закладу”, – зазначив Орест Чемерис, керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА.

Фото: ЛОВА

«Тривалий час навколо вашої лікарні зосереджена особлива увага громадськості. Важко сказати, що зараз існує позитивна тенденція до розвитку закладу, тому варто напрацювати нову стратегію його функціонування. Як ви знаєте, до нас звернулось Мінінфраструктури з питанням розглянути усі заклади «Укрзалізниці», щоб передати їх в підпорядкування Міністерства охорони здоров’я. Для нас цей заклад є одним з пріоритетних», – зазначив Віктор Ляшко.

Цьогоріч у МОЗ висловили пропозицію передати клінічну лікарню Львівської залізниці під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького для створення на її базі університетської клініки.

Лікарня може стати не лише клінічною базою для підготовки студентів, інтернів, курсантів, а й надаватиме високоспеціалізовану медичну допомогу та матиме змогу отримати додаткове фінансування шляхом підписання договору з Національною службою здоров’я України.

Фінальне рішення щодо передачі лікарні ухвалить уряд.

Коментарі