16:16
06.12.2022

Вісім українок увійшли до списку ВВС “100 жінок” у 2022 році

Проєкт заснували у 2013 році як щорічну серію, присвячену сотні надихаючим і впливовим жінкам

ВВС опублікувала список зі 100 жінок з усіх куточків світу, які надихали та впливали на світ у 2022 році, пишуть Львівські новини.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Проєкт ВВС “100 жінок 2022” відзначає досягнення жінок у всьому світі та в усіх сферах життя – від волонтерства до керування міжнародними організаціями.

Серед тих, хто увійшов до списку, – перша леді України Олена Зеленська, світовий музичний феномен Біллі Айліш, акторки Пріянка Чопра та Сельма Блер, іранська альпіністка Ельназ Рекабі, спортсменка-рекордсменка у потрійному стрибку Юлімар Рохас та ганська письменниця Нана Даркоа Секьямах.

До “100 жінок” ВВС увійшли восьмеро українок: перша леді Олена Зеленська, парамедикиня Юлія Паєвська (Тайра), захисниця прав людей з інвалідністю Юлія Сачук, правозахисниця Олександра Матвійчук, математикиня Марина Вязовська, журналістка Крістіна Бердинських, лікарка-педіатр Ірина Кондратова, політик і волонтерка Яна Зінкевич.

“Найнеочікуваніше, що сталося зі мною у цей надзвичайно важкий в усіх сенсах рік.

Це настільки неочікувано, що я реву і реву). Але приємно хоч раз за цей рік поревіти не від великих проблем, а від величезної підтримки. Честь бути у цьому списку з іншими українками, які як пише ВВС “надихали і впливали на світ у 2022-му році”.

Пишаюся українськими жінками і чоловіками і з днем ЗСУ! Ми живі і маємо змогу щось робити завдяки вам”, – зазначила журналістка Крістіна Бердинських.

Читачам також цікаво:

Коментарі