15:24
05.04.2021

Вкрали понад 20 млн гривень: на Львівщині викрили корупційну схему привласнення коштів Укрзалізниці (ФОТО, ВІДЕО)

Протиправну схему планували поширити на інші підрозділи Укрзалізниці.

СБУ задокументувала корупційний механізм розкрадання коштів керівництвом регіональної філії “Львівська залізниця”. Спільно з підрядником вони привласнили понад 20 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України, пишуть “Львівські новини”.

Працівники спецслужби встановили, що організували оборудку посадовці залізниці та одного із заводів на сході України. Замовляли на підприємстві продукцію за втричі завищеними цінами. Тільки на одній з угод зловмисники “заробили” понад 20 млн грн.

Оперативники спецслужби задокументували факт передачі через посередників посадовцям “Львівської залізниці” частини “відкату” загальною сумою понад 10,5 млн грн.

джерело: пресслужба СБУ

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, у Львові, Києві та Краматорську відбулись слідчі дії у посадовців підприємства, а також в офісах комерційних партнерів.

джерело: пресслужба СБУ

У 2021 році таку схему зловмисники планували організувати і з іншими підрозділами Укрзалізниці.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності осіб, причетних до привласнення коштів Укрзалізниці.

Також читайте:

 

Коментарі