08:59
16.02.2023

Вночі росіяни атакували Львівщину: деталі

На місці події спалахнула пожежа

Під час повітряної тривоги уночі з 15 на 16 лютого було влучання в об’єкт критичної інфраструктури у Львівській області. постраждалих чи жертв нема.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

На місці події спалахнула пожежа.

Він також зазначив, що пожежу загасили, а деталі обіцяв повідомити згодом. Водночас закликав мешканців не ігнорувати сигналів про повітряну тривогу.

«Жителі Дрогобиччини! Є влучання в один з об‘єктів критичної інфраструктури! Попередньо без жертв! На місці працює ДСНС», – уточнив голова Дрогобицької районної державної адміністрації Степан Кулиняк.

За даними Повітряних сил ЗСУ військові рф запустили 32 крилаті ракети, із них 14 збили:

“Застосовано 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.”

До слова, журналіст Андрій Цалієнко у своєму Telegram-каналі зазначив, що деякі ракети, котрі були запущені по території України, – “фальш-цілі”. Тобто це – ракети без бойової частини, задача яких бути видимими для РЛС та відволікати ППО, або результат роботи РЕБ — пристроїв радіоелектронної боротьби, наземного базування, або вбудованих у літаки, які створюють електромагнітні імпульси, які імітують наявність цілей у повітрі.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі