17:38
28.01.2022

“Ворожі танки будуть знищені 100%” — на Львівщині випробували протитанкові установи NLAW (ВІДЕО, ФОТО)

На полігоні були присутні журналісти понад 70 медіа з України та світу

Нещодавно Британія передала Україні протитанкові ракетні установи NLAW, які вважаються передовими у світі. Сьогодні, 28 січня, на Яворівському полігоні, що на Львівщині, українські військові. спільно з британськими партнерами, випробували отриману зброю. На заході були представники понад 70 ЗМІ України та світу, серед яких був журналіст “Львівських новин”.

Установка NLAW

Для того, аби потрапити на закриту зону полігону, Національна академія сухопутних військ ім. Сагайдачного організувала 2 автобуси для представників медіа. Одразу після прибуття журналістів запросили подивитися на постріли з установи NLAW.

Спочатку перший по БМП з вікна:

Потім другий постріл з СА з бойових машин:

І врешті-решт третій постріл по МТ-ЛБ з відкритої місцевості:

Після успішного випробування представники Генштабу ЗСУ відзначили військовиків, які стріляли з установ NLAW.

Загалом мають підготувати 40 інструкторів, на підготовку одного йде 5 діб.

Начальник Головного управління доктрин та підготовки (J7) ЗС України полковник Микола Губень оцінює випробування “на відмінно” та каже, що ті умови, в яких були уражені цілі, підходять під бойові.

Полковник Микола Губень (посередині)

“Ця техніка (NLAW — ред.) збільшить спроможності виконання завдання в оборонному бою, по знищенню танків противника. По тактико-технічній характеристиці цього протитанкового засобу, він може уражати цілі на відстань від 20 до 600 м (нерухомий об’єкт), по цілі, яка рухається, — від 20 до 400 м. В урбанізованій місцевості (у населених пунктах — ред.) можна використовувати цю техніку”, — заявив Микола Губень.

Командувач підготовки командування сухопутних військ ЗС України генерал-майор Ігор Палагнюк заявив, що, після підготовки інструкторами операторів NLAW, вони отримують протитанкові установки та використовуватимуть на Сході України.

“Цей засіб (NLAW — ред.) дозволяє збільшити щільність протитанкової оборони і закриває проблематичну зону від переднього краю до відстані 600 м. Зараз у нас є суцільна протитанкова оборона: починаючи від 5 км до переднього краю”, — розповідає Ігор Палагнюк.

Генерал-майор Ігор Палагнюк (по центру)

За словами генерал-майора, в Україні є власні протитанкові засоби, проте вони діють на далеку відстань, тому установи NLAW є такими цінними.

На території полігону були розміщені усі дані щодо отриманої зброї:

Поділився своїми враженнями від використання протитанкової установки NLAW один із бійців, який мав змогу використати британську зброю на полігоні:

“Установка досить легка в користуванні та навчанні, ворожі танки будуть знищені 100%. Потужна та класна зброя, нам всім сподобалась”.

Також усі випробовувачі зазначили, що зброя легка у вазі та ефективніша від танку у бою 1 на 1.

Після офіційної частини журналісти мали змогу поспілкуватися із захисниками України, а також випити гарячого чаю у наметі.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі