16:18
28.05.2021

“Все починалося з кашлю”: львівські хірурги прооперували дитину з пухлиною (ФОТО)

Сімейний лікар після  ренгтену побачив утворення у правій легені

У дитини була гангліоневрома – доброякісне утворення. Такі пухлини дуже рідко зустрічаються. За три роки це друга дитина з таким діагнозом у лікарні “ОХМАТДИТ”. Хірурги успішно прооперцвали малюка. 

Про це повідомляють на Facebook-сторінці медзакладу, пишуть “Львівські новини”.

Дитині – 2 роки і 8 місяців. А починалося усе з банального кашлю.  

З лютого батьки помітили у свого майже трирічного синочка кашель, задишку і осиплість голосу. Сімейний лікар родини почув дистанційні хрипи, зробив ренгтен і побачив утворення у правій легені.

джерело: ОХМАТДИТ

“Хлопчика скерували відразу в Інститут раку до Києва. Але батьки вирішили інакше – приїхати до нас. Ми дообстежили малюка – зробили КТ і аналіз крові на онкомаркери. Після консультації з онкологом ми прооперували хлопчика”, – йдеться у повідомленні.  

Пухлина була недотична до легені, а розташовувалась у задньому межистінні. Вона стискала трахею і правий головний бронх, зміщуючи органи межистіння. От звідки у хлопчика була задишка, осиплість голосу.

джерело: ОХМАТДИТ

“Ми спробували видалити пухлину, але це технічно було неможливо, бо величезна пухлина була припаяна до грудної стінки. Тому ми перейшли на відкриту торакотомію, тобто пішли через розріз грудної клітки, але використали менш травматичний спосіб – відеоастистуючу торакотомію,тобто через невеличкий розріз грудної клітки маніпулювали інструментами, а з іншого боку підсвічували собі все камерою. Пухлину вдалося повністю видалити”, – розповів торакальний хірург Олександр Колодій.  

Дитина вже вдома та почувається добре.

Читачам також цікаво:

Коментарі