15:08
12.10.2021

“Я підірву весь будинок!” – психічнохворий чоловік, який влаштував вибух у квартирі (ФОТО, ВІДЕО)

Дружина померла від онкології, дітей у чоловіка немає

Вчора, 11 жовтня, у м. Новояворівськ, що на Львівщині психічнохворий чоловік підірвав власну квартиру. Журналісти “Львівських новин”  поспілкувались із мешканцями будинку та батьком дитини, яка постраждала внаслідок вибуху. 

Як виявилось, підривник – 80-річний чоловік, який стоїть на обліку у соціальній службі та має проблеми із психікою. Неодноразово налякані сусіди звертались до поліції із проханням про допомогу, так як раніше він бігав з сокирою по будинку, включав моторошні записи плачу дитини, стогону, свердлив підлогу сусідам, які живуть поверхом вище, плював на дітей.

В один з недільних вечорів неадекватний чоловік вирішив просвердлити сусідам, в яких однорічна дитина, підлогу. Поруч знаходиться дитяче ліжко. На зауваження відповів різко та агресивно, вийшовши зі свого помешкання зі сокирою. Згодом  власники квартири закривали діри ганчірками, щоб нічого не було видно, але  психічнохворий чоловік їх витягував.

“Це почалось на початку вересня цього року, ніч з 5 на 6 вересня. Я вкладала дітей спати. І тут я чую з вікна моторошний крик дитини. Виглянувши на вулицю, зрозуміла, що це запис. Я почала телефонувати до сусідів, щоб дізнатись, хто це ввімкнув. Як виявилось – це Мар’ян (психічнохворий чоловік). Він виставив колонки на балкон, навпроти  якого є дві школи, ввімкнув голосний звук із записом, на якому жінка в конвульсіях помирає, плаче, стогне”, – розповіла мешканка будинку Олена.

Жінка викликала поліцію, але в той час, як прибули правоохоронці, то почала звучати симфонія. Тому працівники полції жодних заходів не вжили та поїхали.

Олена зазначає, що лише після того, як написала пост про неадекватного сусіда на Facebook-сторінці, то наступного дня його  забрали медики та повезли в психлікарню.

“Він до такої степені довів водія “швидкої”, що до нього викликали лікарів (до водія), – розповіла жінка. – Хоча по ньому і не скажеш. Йому 80 років, солідно виглядає, не спрацьований, дуже начитаний, постійно в сорочці, в штанах на кант. Запитує як справи, вітається. Проте, ті речі, які він витворяє – повна протилежність його зовнішності”.

На фото 80-річний Мар’ян, який підірвав квартиру

Жінка додала, що чоловік проживає на третьому поверсі, а квартиру, яка знаходиться над ним, постійно хтось орендував. Проте люди не витримували й місяця і шукали інше помешкання.

“Людина явно має маніакальні нахили. У нього немає родичів, дружина померла від онкології, дітей немає. Я думала, його в медичний заклад помістять на довготривале лікування, але там він довго не пробув, десь 2 тижні.  А ще, коли його забирали перший раз, то він сказав: ” Я прийду, я підірву квартиру”. А вчора він сказав: “Я підірву цілий будинок!”  – розповіла Олена.

“Страшно. Багато хто ходить сміється, а я боюсь не за себе, а за дітей. Люди говорять, що це могло бути не навмисно. Але він це спланував. Чітко було чути три вибухи у квартирі. Після того, як сталась пожежа, він вийшов з будинку у балаклаві, один з мешканців побачив його та зупинив. Тобто він вийшов неушкоджений, без опіків. Як би він був в епіцентрі вибуху, який був дуже потужним, то з нього нічого вже б не лишилося” – додала Олена.

Як розповів журналістам “Львівських новин” Ігор Курус, заступник начальника відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Львівській області, то причину займання встановлюють правоохоронні органи, бо ситуація – досить неоднозначна. Надзвичайники врятували чотирьох людей, серед яких – 1-річна дитина.

Журналісти поспілкувались з батьком дитини.

“Коли стався вибух, то я був у Львові. А дружина з дитиною – вдома. Вона боялась вийти, бо не знала, що сталось. Коли приїхали пожежники, то з четвертого поверху евакуювали їх по драбині. Жінку з дитиною забрали до Новояворівської лікарні” – розповів Юрій, власник квартири, яка знаходиться над помешканням психічнохворого чоловіка.

Чоловік додав, що рік тому купив квартиру в цьому будинку. І за цей час неодноразово викликав поліцію, бо жити так неможливо та страшно. Це  на нього неадекватний сусід кидався з сокирою, свердлив підлогу, а тепер – постраждали його дружина та дитина.

Небайжужих просять допомогти сім’ї, яка постраждала під час вибуху:

Банківська картка для перерахування коштів: 5168 7554 6606 3134 (Оверко Юрій Степанович – батько однорічної дитини, яку госпіталізували в медзаклад).

Зараз 80-річний чоловік знаходиться у Львівській обласній клінічній лікарні на вул. Кульпарківській, 95.

“Одразу після огляду у  Новояворівській районній лікарні чоловіка у супроводі поліції доставили до Львова у медзаклад. Подальша доля особи – невідома, так, як зараз триває процес лікування. Правоохоронні органи проводять розслідування”, – розповів жірналістам “Львівських новин” Тарас Баран, заступник командира дивізіону з морально – психологічного забезпечення Яворівського району.

Скільки перебуватиме на лікуванні чоловік, куди повернеться потім і чи варто боятися й надалі сусідам моторошних звуків, агресивної поведінки та вибухів, які обіцяв влаштувати психічнохворий?! Поки не відомо.

Читачам також цікаво:

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі