18:00
20.01.2021

Як вивести майно та гроші з-під арешту: майстер-клас від Дубневича

Як відомо, 27.12.2019 у помешканні Ярослава Дубневича відбулись обшуки. Детективи НАБУ вилучили та арештували готівку, і суд наклав арешт  майже все нерухоме майно нардепа. Щоправда, до цього часу велику кількість нерухомості Ярослав Васильович встиг переписати на дружину. Таким чином у Наталії Дубневич є кілька паркомісць, 12 квартир, 3 житлові будинки, десяток земельних ділянок та офісні приміщення. Собі ж Ярослав Дубневич залишив частку будинку у Львові, частки у трьох квартирах, 56 земельних ділянок та кілька технічних приміщень. Усе майно, де Ярослав Дубневич є 100% власником, знаходиться під арештом.

Вивід конфіскованих готівкових коштів розпочався восени 2020 року. До Печерського районного суду міста Києва звернувся громадянин Пиртко Михайло (зять Ярослава Дубневича), який просив визнати законним договір зберігання готівки між ним та Ярославом Дубневичем. Як відомо з матеріалів справи, 23.12.2019 Михайло Пиртко передав своєму тестю, Дубневичу Ярославу Васильовичу, готівкові кошти у сумі 119 000 доларів США та 102 000 євро, які за 5 днів після цього конфіскували детективи НАБУ.

До речі, у матеріалах слідства є відео, де під час обшуку за місцем проживання нардепа його дружина зазначила, що ці кошти належать саме Ярославу Дубневичу.

Попри це, Печерський районний суд міста Києва вирішив, що Ярослав Дубневич мусить повернути ці кошти своєму зятю, Михайлу Пиртку, таким чином з-під арешту вдалось вивести арештовані 119 000 доларів США та 102 000 євро.

Та арештованим залишилось майно Ярослава Дубневича, яке на дружину переписати не встиг або не захотів.

На 25 січня 2021 заплановано судове засідання за позовом Наталії Дубневич, де відповідачем буде Ярослав Дубневич. Справу про поділ спільного майна подружжя слухатиме суддя Личаківського суду Роман Грицько. До слова, подружжя щодо розлучення до суду не зверталось.

Якщо ж Наталія Дубневич зможе визнати за собою право власності на земельні ділянки чоловіка – зовсім скоро сім’я Ярослава Дубневича знову володітиме усією своєю нерухомістю без усяких обмежень, заборон на відчуження та арештів.

Нагадаємо, НАБУ ще у 2017 році розпочало кримінальне провадження щодо привласнення 93 млн.грн. філії Укрзалізниці у період 2015-2017 рр. Ярославу Дубневичу інкримінують роль організатора злочинної схеми, коли той був головою комітету ВР з питань транспорту. Саме тоді УЗ закуповувала товари за завищеними цінами через компанії пов’язані з братами Дубневичами.

Коментарі