17:08
18.11.2022

Як зрозуміти, шо росія готує масований удар по Україні: пояснення військових

Якщо рф виводить в акваторію Чорного моря носії “Калібрів”, які мають багато ракет, то це означає підготовку ворога до масованого обстрілу України.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Як правило, це відбувається на наступну добу після такого “накопичення”.

Про це повідомила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

“Ворог використовує різну практику і час від часу нарощує так звані “зусилля і зосередженість” під виглядом психологічного впливу. Тобто, вони усвідомлюють і відстежують наші попередження про те, що ми бачимо ці нарощування (перебування в Чорному морі “Калібрів”), чи навпаки зменшення цього рівня. Все це вони відстежують, але як правило, – якщо на обліку найбільша кількість “Калібрів”, то це означає що за добу буде масований обстріл і ми це вже визначили для себе”, – пояснила Гуменюк.

Нагадаємо, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають сім ворожих кораблів, з яких один “Калібр” з чотирма ракетами.

В Середземному морі – десять ворожих кораблів, з них п’ять носіїв крилатих ракет “Калібр”, загальний залп — 76 ракет.

15 листопада ворог випустив по Україні 96 крилатих ракет, з яких 75 вдалося збити. За даними МВС, тоді було завдано шкоди приблизно 30 об’єктам. Зокрема, на Львівщині знадобиться 8-12 місяців, аби повністю відновити роботу енергооб’єктів.

Читачам також цікаво:

Коментарі