16:42
25.10.2022

ЄС надаватиме Україні по 1,5 мільярда євро щомісяця

Європейський Союз протягом війни щомісяця виділятиме Україні до 1,5 млрд євро для фінансування дефіциту державного бюджету.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн на відкритті міжнародної конференції з питань відновлення України, яка проходить у Берліні, пишуть Львівські новини.

Вона нагадала, що Україна з початку 2022 року вже отримала від Європейського Союзу понад 19 млрд євро фінансової допомоги, не рахуючи військових поставок, але цього недостатньо.

“За даними міжнародних фінансових організацій та України, щомісяця необхідно від 3 млрд до 5 млрд євро тільки на покриття поточних витрат. Надійна підтримка необхідна від Європейського Союзу, наших друзів з США та міжнародних фінансових інститутів. Я вірю, що буде вірно, якщо Європейський Союз візьме на себе справедливу частку. І я працюю з країнами-членами, щоб ЄС підтримав Україну сумою до 1,5 млрд євро щомісяця протягом війни, що в цілому складе близько 18 млрд євро у 2023 році”, – сказала Урсула фон дер Ляйєн.

Кабінет міністрів планує покривати дефіцит державного бюджету України у 2023 році за рахунок Міжнародного валютного фонду, Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, дефіцит держбюджету у 2023 році складе близько 38 млрд доларів.

Читачам також цікаво:

Коментарі