12:07
30.09.2022

Журналіст показав зрадників-священників (ВІДЕО)

Священослужителі московського патріархату співпрацюють з ворогом

Журналіст Євген Міклушка у спецпроекті телеканалу Еспресо  “Колабранти: Список Міклушки” розповів про зрадників-священослужителів Московського патріархату.

Наприкінці травня УПЦ МП в Україні проголосувала за зміни до статуту, нібито відреклись від впливу московського кирила, відмовились його упоминати в молитвах та засудили війну. Однак зрадник у рясах Олег “Єлисей” Іванов на окупованій Харкіщині заявив:

“Я прийняв рішення і ми залишаємося в тому статуті, в якому були ще до 27-го травня. Ми поминаємо Патріарха (ред. – кирила), і молимось за нього. Я недавно з ним зустрічався. Ми спілкувались, і після розмови святійший нам відправив іще допомогу”.

“Кримінальний кодекс країни не розділяє, хто саме чинить держзраду: політик, звичайний цивільний, чиновник, колишній правоохоронець чи священник. Усім “світить” 15 років або пожиттєве з конфіскацією майна”, – нагадує Міклушка.

Готуючись до псевдореферендуму про приєднання Херсону до росії, окупанти влаштували форум “Ми вмєстє с росієй”, на якому “засвітився” іще один запроданець у рясі настоятель Свято-Серафимського храму у Голій Пристані Геннадій Шкіль.

“Весь цей час множинним арсеналом диявола адепти Держдепу намагалися і намагаються зруйнувати єдність російського, українського та білоруського народів. За 30 років їх цілеспрямовані дії перетворили процвітаючу Україну на невдалий проект”, – сказав  протоієрей Шкіль.

Відспівати на похороні зрадника чи колаборанта, освятити відкриття російського паспортного столу в Олешках, вітати окупаційні війська 9 травня, списати обстріли російських військ на українську сторону – це все робота Шкіля.

“Після деокупації Херсону він (ред. – Геннадій Шкіль) або сяде, або втече, якщо, звісно, доживе”, – зазначив Міклушка.

Ще один інформатор рашистських загарбників – настоятель Лисичанського Свято-Тихвінського храму протоієрей Андрій Павленко.

Його затримали ще у квітні, а в телефоні попа виявили переписку з ворогом. Зрадник збирав для країни-агресора інформацію про техніку, дислокацію ЗСУ у Сєвєродонецьку та прилеглих до міста селах. Павленко спершу корегував вогонь, а потім – відспівував жертв у бомбосховищі.

Зараз колаборант перебуває у слідчому ізоляторі.

Ще один зрадник-сященослужитель  – з Конотопського району на Сумщині Олександр Бойко, який підтримував окупацію України, поширював проросійську ідеологію, виправдовував звірства русонацистів.

Раніше відсидів три роки за крадіжку, згодом – вкрав ліс на 40 тисяч гривень, тепер – колабораційна діяльність – це все про попа Бойка.

На Житомирщині Юрій Миронець, настоятель храму у Новограді-Волинському, також підтримував окупацію України. Він пропагував “руський мір”, виправдовував російську агресію, а зараз – затриманий за держзраду.

А ось у квартирі  отця Онуфрія з Києва Сергія Тарасова правоохоронці знайшли зброю, вибухівку, російські рублі, імперську символіку, а в телефоні – переписку з окупантами, яким передавав інформацію про українських військових.

Єпископ Сімферопольської ти Кримської єпархій МП Костянтин Чернишов під час анексії півострова у 2014 році дозволив  російським агресорам у Бахчисарайському храмі розташувати військову базу. Там окупанти зберігали зброю, боєкомплекти та провізію.

А в Запорізькій області ієрей Георгій представив прихожанам мера, якого окупанти призначили “сматрящим” за Розівським районом.

Сім’я священника Сергія Фоменка зустріла рашистів з хлібом-сіллю в окупованому Лимані на Донеччині.

А скандальний предстоятель Києво-Печерської лаври Паша Мерседес взагалі заявив:

“До вечора помрете всі, Во ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа…”

Митрополит заборонив монахові бути на богослужіннях, бо той засудив війну путіна проти України.

“Знаєте про колаборантів у своєму регіоні? Напишіть мені у Фейсбуці або надсилайте інформацію на електронну адресу info@espreso.tv зробимо негідників відомими разом”, – підсумував Євген Міклушка.

 

 

 

 

Коментарі