11:37
28.10.2023

Євробляха за ціною сучасної іномарки: мешканець Львівщини три роки чекає на обіцяне авто

Мешканець міста Новояворівськ, що на Львівщині, Назарій Рожак розповідає свою історію про те, як витратив 3 роки та 10 500$ на авто, якого так і не отримав.

У вересні 2020-го я шукав для себе автомобіль Volkswagen Golf IV. Один мій знайомий, який раніше купував авто за допомого Віталія Булавки, надіслав посилання на сторінку avto_lviv в мережі Instagram, куди я і написав, що маю намір придбати авто з-за кордону. Вже за кілька днів вживу познайомився з паном Булавкою, адже мешкали ми неподалік. Він уважно вислухав мої вимоги до майбутнього авто і попросив та отримав від мене першу частину суми для придбання автівки, це 2 000 доларів США. Незабаром він привіз кілька машин, серед яких я вибрав і отримав для себе підходящу, звісно на єврономерах, яку Віталій Булавка мав би розмитнити, на що я йому дав іще 500 доларів.

І з цього часу почались проблеми. Обіцянка була – в найближчі строки машину розмитнити та зареєструвати на мене в Україні. Цього не трапилось. Я знову і знову додавав Віталію Булавці гроші, обіцянки змінювались, вже мова йшла про інше авто, Volkswagen Passat В7, замість тої, яку я маю на іноземній реєстрації. Минають місяці та навіть роки, але далі розмов та порожніх обіцянок справа не рухається. Таким чином, у сухому підсумку, за три роки я витратив 10 500 доларів США, що підтверджує розписка від Віталія Булавки, а отримав лише старенький Volkswagen Golf IV на єврономерах і купу обіцянок, замінити його на новіший та солідніший Volkswagen В7 вже на українській реєстрації.

Найгірше в цій ситуації те, що коли я приходив до поліції, мені повідомили, що таких же людей, які потерпіли від дій Віталія Булавки щонайменше вісім. На скільки мені відомо – жодне кримінальне провадження щодо шахрайства не розпочато. Доведеться судитись, але знову ж таки видатки та купа часу.

У дуже схожій ситуації опинилась сім’я Яни Якушко, мешканки Харкова. 2 квітня 22-го року, коли в Україні почав працювати закон про пільгове розмитнення автівок привезених з-за кордону, жінка звернулась до того ж таки Віталія Булавки, аби чоловік пригнав для неї авто Литви. Яна надіслала 29 500 гривень завдатку для пана Булавки на картку, яку вказав «автоперевізник».

Домовленість була – що решту суми Віталій Булавка отримає після привезення авто до України і реєстрації у мою власність. Він запропонував мені паркетник Сhevrolet Сaptiva, але далі розмови справа не дійшла, обіцяне авто я не отримала. Булавка постійно просив доплатити іще 1000-2000 доларів, аргументуючи тим, що йому не вистачає коштів аби придбати для мене це чи якесь інше авто за кордоном. Коли вже завершились строки пільгового розмитнення в Україні – я стала вимагати повернення грошей. Як можете здогнатись – цього не сталось, під час кожного нашого спілкування обіцяв що ось-ось автівку купить і привезе або поверне наступного тижня перераховані мною кошти, але чомусь тільки частково. Тепер просто не відповідає на мої повідомлення. Доведеться стягувати свої 29 500 гривень судовим шляхом, – розповіла Яна Якушко, мешканка Харкова.

Якщо Ви теж стали жертвою дій Булавки В.В., котрий пообіцяв пригнати для Вас автомобіль, отримав кошти та домовленостей не виконав – пишіть нам на електронну адресу lvivski.novyny.news@gmail.com, у наступному матеріалі ми більше розкажемо про цього «героя» з Львівщини, який налагодив схему збагачення на довірі людей, але до реальної відповідальності цього автоперекупа ніхто не притягає.

 

Коментарі