17:58
15.02.2023

Юрій Бучко разом із польською делегацією оглянув європейську колію на відрізку Хребенне – Рава-Руська

Залізничне сполучення створюють в межах реалізації масштабного проєкту «Євроколія Варшава-Львів»

Сьогодні, 15 лютого, заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко та польська делегація на чолі з віцемаршлалком Збігнєв Войцеховський оглянули європейську колію на відрізку Хребенне – Рава-Руська.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА, пишуть Львівські новини.

«Найкоротшим та найзручнішим шляхом між столицею Польщі Варшавою та великим культурним центром західної України Львовом є саме прикордонний перехід Хребенне – Рава-Руська. Сподіваюсь, що цього року нам вдасться реалізувати другий етап ініціативи за підтримки нашого партнера та сусіда – Польщі. Поїзд сполучатиме дві сусідні територіальні громади», – зазначив Юрій Бучко.

Ще у 2017 році Львівська ОВА розробила інвестиційний проєкт з побудови євроколії, яка сполучатиме Варшаву та Львів. Кінцева зупинка цього маршруту – станція у Брюховичах.

У 2022 році українська сторона реалізувала перший етап проєкту – відновила колію європейського зразка, тобто 1435 мм на ділянці Рава-Руська-Хребенне, частково провела ремонт вокзалу, розмістила пункти митного та прикордонного контролю та відкрила касу міжнародного продажу.

Проєкт профінансувала регіональна філії «Львівської залізниці» АТ «Укрзалізниця» із залученням коштів з місцевих бюджетів. Його вартість – 105 млн гривень.

Фото: ЛОВА

Читачам також цікаво:

Коментарі