14:37
25.03.2021

З Яворівського полігону зробили “заправку”

Протягом 2020 – 2021 років військовий систематично реалізовував на території частини дизельне паливо підприємцям, за що отримував від них неправомірну вигоду

Начальника служби паливно-мастильних матеріалів Центру миротворчості затримали за підозрою у масштабному підпільному бізнесі, що приносив йому по 200 тис. грн щомісяця.

Про це пишуть Львівські новини з посиланням на ZAXID.NET.

Т.в.о. начальника служби паливно-мастильних матеріалів Міжнародного центру миротворчості та безпеки у військовій частині А4150 затримали на хабарі 38 тис. грн. Як повідомили в ДБР, посадовець налагодив корупційну схему продажу паливо-мастильних матеріалів за заниженою вартістю.

“Встановлені факти розкрадання військовим палива та його збут через створені ним підпільні АЗС у Яворівському районі. За попередніми даними, такий підпільний бізнес приносив військовому до 200 тисяч гривень щомісяця”, — повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

Посадовця затримали вранці 25 березня під час отримання 38 тис. грн хабара. Зараз слідчі проводять обшуки на роботі і вдома, а також на підпільних АЗС.

“У цивільних осіб вилучено більше 5 тонн викраденого пального з військової частини ЗСУ, у військовослужбовців виявлено та вилучено готівкові кошти, отримані від незаконної реалізації паливо-мастильних матеріалів”, — додали у ДБР.

В Офісі Генпрокурора уточнили, що викрито керівника підрозділу Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що дислокується на території військової частини Яворівського полігону.

“Протягом 2020 – 2021 років він систематично реалізовував на території військової частини дизельне паливо підприємцям, за що отримував від них неправомірну вигоду. Військовослужбовець організував на території Яворівського району діяльність двох незаконних автозаправних комплексів, на яких щомісяця збував місцевим жителям викрадене пальне”, — вказано в повідомленні Офісу Генпрокурора.

Розслідування проводять слідчі ДБР за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури. Військовому оголосять підозру за одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, та заволодіння військовим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в умовах особливого періоду (ч.3 ст. 368, ч.3 ст. 410 КК України). Йому може загрожувати позбавлення волі до 12 років. У районний суд подали клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Читачам також цікаво:

Коментарі