17:43
29.12.2021

За капремонт ліфтів мешканці Львова сплачуватимуть лише 5% коштів

Авторкою ухвали є депутатка від “ВАРТИ”, голова бюджетної комісії у Львівській міськраді Наталія Шелестак

 Сьогодні, 29 грудня,  відповідну ухвалу підтримали депутати на сесії Львівської міської ради. Вона передбачає зміни до Програми підтримки співвласників багатоквартирних будинків в частині фінансування на заміну або капремонт ліфтів у багатоквартирних будинках.

Зокрема, тепер співвласники багатоквартирних будинків платитимуть за ремонт тягачів не 10, а 5 відсотків. Решта, 95% оплачуватиме місто з міського бюджету. 

Авторкою ухвали є депутатка від “ВАРТИ”, голова бюджетної комісії у Львівській міськраді Наталія Шелестак. Вона переконана, що 10% фінансування – непомірний тягар, адже ціни на матеріали та вартість виконання робіт значно зросли. 

Ремонт житлового фонду має стати одним з пріоритетів міста. Позаяк до списання будинків з обслуговування, ліфти перебували на балансі комунальних підприємств і, на жаль, львів’яни отримали їх не у найкращому стані. У проекті бюджету розвитку на 2022 рік передбачено близько 5 млн грн на капремонт, хоча запитів є в кілька разів більше. Проте при перегляді бюджету впродовж року будемо намагатись поступово додати кошти на цю програму”, – розповіла Наталія Шелестак.

Додамо, що дана програма також передбачає  капремонт житлового фонду ОСББ та ЖЕКів, ремонт інженерних мереж, ремонт покрівель та інші протиаварійні роботи. Так, наприклад, протиаварійні роботи та ремонт окремих елементів будинку передбачають 10% фінансування мешканців та 90 – з міського бюджету, а капітальний ремонт аварійного будинку повністю проводиться за кошти з міської казни. 

Щоб взяти участь у програмі мешканці подають пакет документів, який складається із заяви про згоду на фінансування, кошторис та протокол загальних зборів мешканців.

 

 

Коментарі