17:07
05.05.2022

Заарештованого в Іспанії Шарія відпустили: що відомо

У нього вилучили паспорт та заборонили виїжджати з Іспанії

Іспанський суд відпустив проросійського блогера Анатолія Шарія, якого затримали вчора, 4 травня, у співпраці з українськими правоохоронці.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це повідомляє іспанське видання “El Pais”, пишуть “Львівські новини”.

Проросійського блогера затримали у помешканні в місті Таррагона. Суд погодився звільнити Шарія з-під варти, доки Україна не подасть документи про його екстрадицію.

Окрім того у нього забрали паспорт та заборонили виїжджати з країни, він зобов’язаний 1 та 15 числа щомісяця з’являтися до найближчого суду. Втім, як пише El Pais, обмеження скасують, якщо за місяць Київ офіційно не подасть запит на екстрадицію.

Адвокатом Шарія став Гонсало Бойє, який захищав колишнього лідера каталонських сепаратистів Карлеса Пучдемона.

4 травня в Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія. Це стало можливо завдяки взаємодії СБУ, Офісу генпрокурора та міжнародних партнерів, а також «багаторівневій спецоперації українських правоохоронців».

В Україні Шарія підозрюють за двома статтями: про держзраду (ст. 111 ККУ) та порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності тощо (ст. 161 ККУ).

Представник президента у Конституційному Суді Федір Веніславський в ефірі телемарафону сказав, що Шарія будуть судити в Україні: відповідні органи мають розпочати процедуру його екстрадиції.

Читачам також цікаво:

Коментарі