14:46
24.11.2021

Забудовнику не вдалось оскаржити арешт на 14 га у Брюховичах

Одна з ділянок перебуває в оренді, а інша – у власності «Оріон-Експорту»

Шевченківський районний суд Львова відмовив ТОВ «Оріон-Експорт» у знятті арешту на дві ділянки у Брюховичах загальною площею 14,3 га. Одна з ділянок перебуває в оренді, а інша – у власності «Оріон-Експорту».

Про це інформує “Наші Гроші.Львів”, пишуть “Львівські новини”.

Фірма належить до групи компаній «Інтергал-Буд» львівського бізнесмена, колишнього нардепа Володимира Зубика. Компанія заявила про намір вести будівництво на цій території, але прокуратура підозрює, земля у незаконний спосіб вибула із земель лісового фонду.

У квітня цього року поліція розпочала розслідування щодо цієї землі. Ще у 2000 році Брюховицька селищна рада вилучила 14,3 га території Львівського лісопаркового господарства і віднесла їх до земель запасу. Після цього рада передала територію колишнього лісу ТОВ «Оріон-Експорт» в оренду на 50 років для будівництва відпочинкового комплексу.

Потім селищна рада поділила цю земельну ділянку на дві: 13,2 га та 1,15 га, більшу ділянку передала в оренду, а менша перейшла в приватну власність «Оріон-Експорт». Восени 2020 року, незадовго до приєднання до Львівської ОТГ, селищна рада затвердила містобудівні умови і обмеження для будівництва там відпочинкового комплексу та санаторіїв.

Нагадаємо, що напередодні забудовник повідомив управлінню екології Львівської міської ради про намір зрубати дерева і почати будівництво.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі